Diari Més

Successos

Detinguda una banda que va robar en camions 3 milions en torrons, bicis o loteria

L'operació s'ha saldat amb 18 detinguts, 12 dels quals han ingressat a presó

Imatge d'un vehicle de la Policia Nacional.

policia nacionalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut als 18 integrants d'una organització criminal que es dedicava a robar naus industrials i camions per tot el territori nacional i que van arribar a apropiar-se d'articles per valor superior als tres milions d'euros entre els quals hi havia torrons, bicicletes, begudes alcohòliques i, fins i tot, 300 bitllets de loteria de Nadal.

L'operació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número vuit de Múrcia, es va saldar amb la detenció de 18 persones, de les quals 12 ja han ingressat a la presó, segons ha informat aquest dimecres la Policia Nacional.

Un dels arrestats és padrí delSamuelillo, un conegutdelinqüent que practicava els allunatges, segons han informat a EFE fonts de la recerca.

Aquest jove, que té 110 antecedents, va ser detingut el mes de juliol passat per cometre, al costat de la seva banda, mig centenar d'allunatges en diverses províncies i per intentar assassinar a un home en una perruqueria del barri madrileny deVillaverde. Aquest home va coquetejar amb la núvia d'un dels seus membres en xarxes socials.

Als arrestats, entre els quals hi ha dues dones i que tenen entre 34 i 47 anys, se'ls imputen 21 delictes, entre ells robatoris amb força, sostracció de vehicles, encobriment, falsedat documental, pertinença a organització criminal i contra la salut pública.

Tots els arrestats tenen antecedents i sumats compten amb més de 200 ressenyes policials. Alguns d'ells tenen fins a 70 detencions.

La recerca va començar el mes de juliol a Múrcia, quan es va tenir coneixement de la sostracció en un polígon industrial deEspinardode divers material valorat en 300.000 euros, entre el qual es trobaven eines, televisors i bicicletes.

Prèviament, els membres d'aquest grup havien sostret un camió en un altre polígon industrial, traslladant-lo fins a aquesta nau on el van carregar amb diverses mercaderies durant més de tres hores.

Robatoris per tota Espanya

Ocultaven la mercaderia tant en naus com en altres camions fins que aconseguien donar-li sortida al material. S'estima que el valor dels efectes robats supera els tres milions d'euros.

En els seus atracaments, desconnectaven el GPS dels camions amb l'objectiu d'evitar la seva localització per part dels legítims propietaris.

Posteriorment, es van traslladar fins a Madrid on tenien els canals per a donar-li sortida al material, abandonant finalment el camió buit en la localitat de Leganés.

A la Comunitat de Madrid, els agents investigaven un robatori comès en la localitat deCosladael mes de maig passat, on van sostreure encenedors i filtres de cigarrets per valor d'uns dos milions d'euros.

Les perquisicions policials han estat liderades pel Grup XXI especialitzat en Robatori Organitzat de la Prefectura Superior de Policia Nacional juntament amb el Grup de Robatori Organitzat de Múrcia.

La banda comptava amb una estructura organitzada amb un repartiment de tasques, hi havia qui s'encarregava de realitzar el robatori dels camions, els propis conductors d'aquests, per a desplaçar-los fins als punts que concretaven així com els que donaven sortida a tot el material sostret ja que comptaven amb una àmplia xarxa dereceptadores, alguns d'ells també van ser arrestats.

Utilitzava un inhibidor d'última generació

Aquest grup utilitzava per als seus assalts un inhibidor de freqüències d'última generació, que mai havia estat vist fins ara pels investigadors. Era portat pels membres de la banda com si fos una maleta.

Més de 200 policies van participar en els 11 registres efectuats a la Comunitat de Madrid, on van aconseguir intervenir 20.000 euros en efectiu, diversos vehicles, productes alimentaris (torrons, begudes alcohòliques), perfums, 300 bitllets de loteria de Nadal, rellotges i bosses de marques de prestigi.

També hi havia barres d'alumini valorades en 400.000 euros i tres plantacions de marihuana, entre altres efectes com a inhibidors de freqüències i maquinària per a realitzar claus falses.

La recerca continua oberta ja que no descarten que es produeixin noves detencions.

tracking