Diari Més

Judicial

Sis anys de presó per un conductor que va provocar un accident amb quatre morts

L'Audiència de Salamanca ha reduït la condemna que sol·licitava la fiscalia, però ha augmentat la indemnització als familiars

El conductor ha estat jutjat a l'Audiència de Salamanca.

Sis anys de presó per un conductor que va provocar un accident amb quatre mortsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Salamanca ha condemnat a sis anys de presó a un home, A.J.L, que al juny de 2019 va provocar un accident en el qual van morir quatre joves a Galisancho (Salamanca) en conduir de manera temerària i que va donar positiu en totes les proves d'alcohol i drogues.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés EFE, l'home ha estat condemnat per un delicte de conducció sota la influència de les drogues i l'alcohol, un delicte de conducció temerària, un altre de lesions per imprudència greu i quatre delictes d'homicidi per imprudència greu.

La matinada del 21 de juny de 2019, A.J.L, conduïa el vehicle en el qual es van muntar també altres cinc joves per a dirigir-se des de la localitat de Santa Inés fins a Alba de Tormes (Salamanca).

Segons recull la sentència, durant aquest trajecte va conduir en tot moment d'una manera «brusca, i amb volantades, reduïa per a agafar més velocitat, amb accelerades i canvis constants de velocitat».

S'estima que la velocitat de circulació del vehicle era de 122 quilòmetres per hora, així com que la sortida pel costat dret de la calçada es va produir a 120, quan la limitació de la via la genèrica era de 90.

El conductor del vehicle va donar positiu en totes les proves d'alcohol i drogues que se li van practicar.

A conseqüència del sinistre van morir quatre persones i va resultar amb ferides greus el copilot del vehicle.

Per això, se li ha condemnat a sis anys de presó, la retirada del carnet per deu anys, així com a indemnitzar a les famílies de les víctimes, i al copilot del vehicle.

L'Audiència Provincial rebaixa dos anys la pena sol·licitada pel fiscal, que demanava vuit anys, però augmenta la quantitat de les indemnitzacions sol·licitades per als familiars de les víctimes.

tracking