Diari Més

Successos

Demanen l'absolució d'un jove acusat de la mort de l'agressor de la seva mare

L'acusat es va trobar l'exparella sentimental de la seva mare «bastonejant la porta» de casa seva i cridant per a què ella sortís

Una imatge de l'acusat amb els advocats.

Demanen l'absolució d'un jove acusat de la mort de l'agressor de la seva mareefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d'un jove valencià per al qual la Fiscalia sol·licita tres anys de presó per la mort d'un home condemnat per agredir a la seva mare demana la seva lliure absolució en entendre que estava defensant a la seva progenitora d'un maltractador.

Segons l'escrit de la Fiscalia, al qual ha tingut accés EFE, els fets van ocórrer el 25 de novembre de 2019, quan F.M.C. va arribar a l'habitatge que compartia amb la seva mare i va trobar al que havia estat la seva parella sentimental «bastonejant la porta» i cridant perquè sortís.

En aquest moment es va entaular una discussió entre l'acusat i l'exparella de la seva mare, que es trobava afectat «pel consum de substàncies alcohòliques i altres substàncies tòxiques» i al qual l'acusat «va començar a donar-li cops en el rostre» fent que caigués a terra, on «va continuar donant-li més cops i puntades pel cos».

Afegeix el fiscal que la dona va sortir llavors de l'habitatge i que el seuexcompany es va dirigir a ella «per a agredir-la» al mateix temps que li «escopia amb sang», de tal forma que el jove va continuar forcejant amb ell fins que un veí va aconseguir separar-los.

A conseqüència de la baralla, l'home va sofrir diversos hematomes i contusions en la cara i als braços, a més de «fractura dels arcs costals laterals 3r al 8è», els extrems fracturats del qual van penetrar en la cavitat toràcica, amb un «edema alveolar i esquinçaments en el pol superior de la melsa».

Després dels fets, continua l'escrit del fiscal, el mort va acudir al Centre de Salut de Torrent (València), on va ser detingut a causa de la seva imputació per un delicte de lesions contra la seva exparella, «i des d'aquest Centre de Salut el van remetre a l'Hospital General de València, on es va negar al fet que se li practiqués una radiologia en la graella costal».

L'endemà (26 de novembre) va ser portat en qualitat de detingut al Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Torrent, on es va celebrar un judici ràpid en el qual va ser posat en llibertat després de dictar-se una sentència de conformitat que «el va condemnar per un delicte de lesions contra la dona».

No obstant això, després de la celebració del judici l'home va morir en tornar a la seva casa «a causa d'un 'xoc' hipovolèmic a conseqüència del trencament de la melsa soferta el dia anterior».

L'advocada del jove autor de les lesions, Silvia Moya, ha explicat a Efe que sol·licita la seva absolució perquè conflueixen diversos factors en els fets, primer que «actua per a defensar a la seva mare, exclusivament», i després que va ser el propi mort qui es va negar al fet que se li practiquessin les proves que haguessin evitat el fatal desenllaç.

En opinió de Moya, el seu defensat «és un noi introvertit, molt bon xaval i un bon fill que ha defensat a la seva mare, i ha actuat igual que qualsevol persona quan presència una agressió», per la qual cosa considera que «no és justa la pena» que se sol·licita per a ell.

Per part seva, F.M.C. ha assenyalat en declaracions a Efe que aquell dia va forcejar amb el mort quan el va trobar bastonejant la porta de la seva mare i quan «ell es tira a agafar-la del coll».

Ha afirmat que «tornaria a defensar» la seva mare perquè «si no l'hagués defensat, no sé el que hauria pogut passar. No em sento culpable, ho tornaria a fer perquè defensar a la teva mare és el normal».

En opinió de fiscal, els fets són constitutius d'un delicte de lesions en concurs ideal amb un delicte d'homicidi per imprudència, per la qual cosa sol·licita per a F.M.C. tres anys de presó.

tracking