Diari Més

Societat

Imposen una multa de 720 euros a un camioner per un accident en què van morir 2 persones

L'home va xocar l'any 2018 de matinada contra un camió avariat que ocupava part del carril dret a l'A-2, a Ribera d'Ondara, i que no va veure

Imatge d'un dels camions implicats en l'accident.

Imposen una multa de 720 euros a un camioner per un accident en què van morir 2 personesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camioner ha acceptat pagar una multa de 720 euros i la retirada del carnet durant sis mesos per haver causat un accident l'any 2018 a l'A-2, a Ribera d'Ondara (Segarra), en què van morir dues persones. Segons ha quedat provat, l'acusat circulava en direcció Barcelona quan «a causa del seu estat de somnolència»no es va adonar que un altre camió estava avariat al quilòmetre 530. L'acord entre les parts té en compte, tal com defensava l'advocat de l'acusat, Xavier Prats, que els fets van passar de matinada, que el camió avariat ocupava part del carril dret i que la furgoneta d'assistència tenia enceses les llums especials de senyalització però estava davant del camió i no era visible per als vehicles que circulaven en el mateix sentit.

L'accident va passar cap a dos quarts de cinc de la matinada del 13 d'agost de 2018. A causa del xoc el conductor del camió aturat i el tècnic d'assistència en carretera que intentaven arreglar l'avaria, van ser arrossegats pel vehicle i van morir.

El judici s'ha celebrat aquest dimecres al penal 3 de Lleida i les parts han arribat a un acord per condemnar l'acusat per dos delictes d'homicidi per imprudència menys greu.

Ara el jutge haurà de decidir la responsabilitat civil que hauran d'assumir l'acusat i les asseguradores per indemnitzar les famílies de les dues víctimes mortals. Les acusacions particulars demanen gairebé un milió d'euros. Concretament, la família del camioner que va perdre la vida sol·licita 562.925,51 euros mentre que la família del tècnic d'assistència que també va morir en demana 420.572,02. La Fiscalia s'ha adherit a les peticions de les acusacions. En canvi, Xavier Prats, de Prats Advocats, ha sol·licitat una indemnització un 40% menor, de gairebé 600.000 euros.

L'acusat és un veí de Madrid, de 43 anys, nascut a Romania. Les víctimes van ser un home de 40 anys, veí de Reus i de nacionalitat romanesa, i un altre home de 36 anys i veí de Pontevedra.

A més del conductor que va morir, al camió avariat hi viatjava un altre, que es va quedar dormint a la cabina del vehicle, mentre el primer i el tècnic intentaven arreglar l'avaria. A causa del xoc, aquest segon conductor va resultar ferit i ja ha estat indemnitzat.

tracking