Diari Més

Judicial

A judici l'acusat de pujar a una web el DNI de la víctima de la Manada

Està acusat d'un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets

Imatge del grup de joves que va cometre la violació

Confirmada la condemna a dos membres de 'La Manada' per fer fotos i vídeosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Torrevieja, Alacant, serà jutjat en un tribunal penal per difondre a través d'un conegut fòrum d'Internet el DNI de la víctima de la violació per part de la Manada durant la festa de Sanferminesde 2016.

Segons ha confirmat a Efe el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutjat d'Instrucció número 2 de Torrevieja va encausar en el seu moment a un veí d'aquesta localitat alacantina per la difusió a la web d'una de les cares del DNI de la jove que va ser agredida sexualment per cinc homes a les festes de Pamplona.

Després de concloure la instrucció, l'acusació particular, que representa a la víctima, va presentar un escrit d'acusació amb penes de presó i el jutjat ha decretat l'obertura de judici oral.

D'aquesta manera, ha acordat elevar la causa per a enjudiciament en un jutjat penal per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets.

El 7 de juliol de 2016 cinc joves sevillans que es feien dir la Manada i que havien anat a Pamplona a celebrar elsSanfermines, van acorralar a una noia madrilenya de 18 anys al portal d'un habitatge i van cometre sobre ella tot tipus de pràctiques sexuals mentre ho gravaven per telèfon.

L'Audiència de Navarra va condemnar dos anys després a cadascun dels cinc agressors a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual però no de violació, la qual cosa va causar importants protestes sota lemes com 'Només sí és sí'.

Després del recurs de la Fiscalia General de l'Estat, el Tribunal Suprem va elevar el 2019 les penes als cinc condemnats fins als 15 anys en sentenciar que sí que van cometre un delicte continuat de violació i no un abús sexual.

L'onada de protestes d'aquesta violació grupal i de la primera sentència ha contribuït, cinc anys després, a la reforma del Codi Penal amb l'eliminació del delicte d'abús sexual que contempla la llei del 'Només sí és sí'.

tracking