Diari Més

Successos

Intervinguts 1.200 quilos de cocaïna en un veler davant de costes de Canàries

L'embarcació procedia de Sud-amèrica amb la intenció d'introduir la droga al país

El veler on es transportava la droga.

Intervinguts 1.200 quilos de cocaïna en un veler davant de costes de CanàriesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veler amb més de 1.200 quilograms de cocaïna a bord ha estat interceptat enfront de les costes de Canàries, en un operació en la qual han participat la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària, informa el Ministeri de l'Interior.

La intercepció de l'embarcació es va produir el passat 20 de setembre al matí en aigües internacionals, a unes 600 milles a l'oest de Canàries, quan la tripulació del patruller de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària 'Petrer I', amb base en Vigo, va abordar el veler, de nom 'Memo', s'indica en un comunicat.

En l'embarcació hi havia un important carregament de cocaïna procedent de Sud-amèrica, el destí de la qual suposadament era la Península Ibèrica.

Lloa agents van detenir als seus dos tripulants, de nacionalitat espanyola i italiana, que no van oposar resistència.

El patruller 'Petrer I' estava en la zona d'intervenció participant en una operació marítima internacional conjunta de les duanes espanyola i francesa.

L'operació d'abordatge s'ha desenvolupat en el marc de la cooperació policial internacional entre Guàrdia Civil, Policia Nacional, i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en col·laboració amb el NCA britànic, sota coordinació del Centre d'Intel·ligència Contra el Terrorisme i Crim Organitzat (CITCO) i MAOCN (Centre d'Anàlisi i Operacions Marítimes en matèria de Narcotràfic).

Gràcies a aquesta cooperació internacional va ser possible localitzar i interceptar l'embarcació.

El veler navegava sense pavelló conegut de cap estat, i després de consultar possibles nacionalitats de l'embarcació amb autoritats del Regne Unit i Alemanya, que no van poder confirmar el seu pavelló, es considera embarcació sense nacionalitat.

El veler, juntament amb la droga aprehesa i els dos tripulants detinguts, va ser traslladada al port de Las Palmas de Gran Canaria.

La recerca conjunta desenvolupada per la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària segueix oberta per a la identificació del grup criminal destinatari de la substància estupefaent, i està dirigida per la Fiscalia Especial Antidroga i pel titular del Jutjat Central d'Instrucció nº2 de l'Audiència Nacional.

tracking