Diari Més

Presó per a un metge per gravar les parts íntimes de les seves pacients

Podrien ser més de cent casos

La Guàrdia Civil, durant l'operació.

Presó per a un metge per gravar les parts íntimes de les seves pacientsGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a un metge, de 64 anys, l'ingrés del qual a la presó ja ha estat decretat per l'autoritat judicial, després de ser acusat de gravar en la seva consulta parts íntimes de les seves pacients sense autorització, unes víctimes que podrien superar el centenar.

Aquests enregistraments, tal com assenyala l'institut armat en un comunicat, haurien estat realitzades tant en les seves consultes o despatxos de les localitats sevillanes de Morón de la Frontera, Badolatosa, Estepa i Sevilla capital, així com en assistències a domicilis. La detenció, en el marc de la denominada Operació Vicónsul, ha estat duta a terme per guàrdies civils d'investigació del Lloc d'Osuna, en col·laboració amb agents el Lloc de Badolatosa.

En aquest marc, la Guàrdia Civil assenyala que s'han realitzat cinc registres en les localitats de Morón de la Frontera, Sevilla, Estepa i Badolatosa, entre els quals es trobaven els despatxos/consultes on el facultatiu exercia la seva activitat professional i habitatges.

La recerca s'ha iniciat després de la denúncia d'una pacient que ha afirmat que havia estat «gravada per aquest metge, mentre l'auscultava, quan va acudir a consulta per un fort dolor al pit».

Més de cent víctimes

Així, es realitzen recerques encaminades a comprovar la veracitat dels fets, fins que els investigadors «confirmen, no tan sols l'existència d'un vídeo de naturalesa sexual en el telèfon mòbil del facultatiu que acreditaria els fets denunciats inicialment, sinó que realitzaria aquest tipus de pràctiques durant més de dos anys, existint un nombre extens de víctimes que pogués ser superior a 100».

Explica que el facultatiu s'aprofitava presumptament de la confiança de les seves víctimes, que acudien a consulta amb una malaltia, per a auscultar-li la zona del pit o inspeccionar la zona vaginal o anal, «realitzant enregistraments de vídeo amb el seu telèfon mòbil, el qual tenia sempre en la butxaca de la camisa, amb la càmera apuntant cap a fora».

«Actuava d'aquesta manera, no sols en consulta, sinó també en atencions mèdiques que prestava a domicili. A part de realitzar aquest tipus d'enregistraments de naturalesa sexual fent ús de la superioritat que li conferia l'exercici de la seva professió, també aprofitant descuits a la via pública», agrega.

Una vegada realitzades aquestes perquisicions de recerca i presentades a l'autoritat judicial, se sol·licita al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos d'Estepa (Sevilla), manament d'entrada i registre, sent autoritzat el mateix, i realitzant-se tres entrades actuacions en domicilis relacionats amb el facultatiu, així com en dues de les consultes mèdiques on exercia la seva activitat professional, «escenari de nombrosos fets delictius».

En els registres s'han intervingut diversos ordinadors portàtils, un bolígraf espia i multitud de dispositius d'emmagatzematge massiu d'arxius, que poguessin contenir arxius multimèdia de naturalesa sexual, amb la finalitat d'esclarir nous delictes i aconseguir identificar noves víctimes.

El detingut, de 64 d'anys d'edat, ha estat posat a la disposició de l'autoritat judicial, qui ha decretat el seu ingrés a la presó de manera preventiva, atesa la gravetat dels delictes esclarits.

tracking