Diari Més

Successos

A presó un home acusat de crim masclista a A Coruña

El detingut tenia antecedents per violència de gènere amb dues altres dones

El jove va ser detingut després de la denúncia presentada per la mare.

Detingut a les Canàries un menor de 16 anys acusat de violar la seva marePixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat de guàrdia de A Coruña ha decretat presó comunicada i sense fiança per homicidi dolós amb agreujants de traïdoria i acarnissament per al presumpte autor del crim masclista que ha tingut lloc dimecres passat a A Coruña.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia han informat de la decisió adoptada per la jutge de guàrdia i sustentada en l'article 139 del Codi Penal.

El detingut, de 48 anys, nacionalitat espanyola i amb antecedents per violència de gènere sobre altres dues dones, ha passat a disposició judicial a les deu d'aquest matí i ha abandonat unes tres hores després els jutjats per a ser traslladat a presó.

Està previst que el cas es remeti ara al Jutjat de Violència de Gènere, que determinarà finalment la qualificació del delicte que serà «probablement» assassinat, ha detallat el fiscal de guàrdia, Luis Anguita, qui creu que probablement el judici serà amb tribunal del jurat.

El fiscal considera que aquest crim és «un delicte contra la vida» i «contra la dona» de «extrema gravetat» que no es pot permetre «en una societat moderna com aquesta», ha dit als periodistes aquest matí.

Davant els jutjats s'han viscut moments de tensió, quan familiars de la víctima s'han encarat i han proferit crits contra el detingut, fins i tot algun ha perseguit el cotxe policial que el traslladava.

«No va declarar res, es va acollir al seu dret a no declarar ni a preguntes de la jutgessa, ni del Ministeri Fiscal ni de la seva advocada», ha explicat a Efe el lletrat de la família de la víctima, Guillermo Mosquera, que ha apuntat que «ens queda molt camí per recórrer».

La víctima, Mónica Marcos, de 52 anys i mare de dos fills, és la primera de violència de gènere a Galícia enguany, la 35 a Espanya, i va ser assassinada dimecres passat presumptament a punyalades en el seu habitatge del barri d'O Birloque, on regentava una fleca.

El presumpte assassí va fugir a Madrid després del crim, on va ser localitzat l'endemà en un hostal del centre de la capital; després de ser detingut, va comparèixer davant els agents del Grup d'Homicidis en la Prefectura Superior de Policia de Madrid.

Un dia després, el divendres a última hora de la tarda, va ser traslladat a la comissaria de A Coruña de Lonzas i el dissabte es va negar a declarar.

Aquest matí, entorn de les deu, va passar a disposició judicial i, una vegada que la jutgessa va decretar el seu ingrés a la presó per assassinat, ha estat traslladat previsiblement a la presó de Teixeiro (Curtis, A Coruña).

tracking