Diari Més

Successos

Deixa la seva moto al taller i descobreix que un mecànic circula amb ella a 222 km/h

El propietari alertat pel dispositiu de localització i seguiment va cridar al concessionari per a demanar explicacions  

Imatge de recurs de la Guàrdia Civil

Nou mesos de presó per a un guàrdia civil per discutir amb el seu superiorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un motorista de Salamanca ha denunciat davant la Guàrdia Civil a un taller de la localitat de Salamanca de Carbajosa de la Sagrada per haver circulat un dels seus mecànics a 222 quilòmetres per hora amb el seu vehicle, que havia lliurat el dia anterior per a reparar.

Segons ha explicat en un comunicat de premsa la Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes (IMU), els fets van ocórrer el passat 6 de setembre, quan David Redondo va portar la seva motocicleta al concessionari perquè li verifiquessin el control de velocitat, perquè tal com assegura «se li desconnectava només».

La motocicleta està proveïda d'un sistema de seguretat, seguiment, telemetria i control que traça una ruta de seguiment amb una freqüència d'un hertz i la seva lectura de velocitat aconsegueix major precisió que la del mateix velocímetre de la motocicleta, al ser una triangulació per satèl·lit molt ràpida.

Les dades les envia en temps real al telèfon mòbil de David, així és com va comprovar que, l'endemà de lliurar la moto al taller, la motocicleta es va posar en moviment realitzant 37,02 quilòmetres i tornant al punt de partida.

En aquest trajecte, la moto va aconseguir una mitjana superior als 82 km/h amb mescla de recorregut urbà, periurbà i interurbà i, segons les dades llançades pel dispositiu de localització i seguiment, la motocicleta va aconseguir un pic de 222 km/h quan en aquest moment circulava per l'autovia A-50, aconseguint un angle màxim d'inclinació de 37,1°.

A la vista dels esdeveniments i alertat pel dispositiu de localització i seguiment, David Redondo, propietari i titular de la motocicleta, va trucar per telèfon al concessionari per a demanar explicacions sobre la localització i ús de la seva motocicleta.

La resposta va ser, com indica l'associació, que «acabava d'arribar el mecànic amb la moto i que no sabien que havia passat» afirma l'afectat.

Per tot això, la IMU ha denunciat a la Direcció general de trànsit i davant el propi Director general de trànsit, Pere Navarro que presumptament s'ha comès un delicte contra la seguretat viària, sobre la base de les proves obtingudes i a les quals ha tingut accés el departament de seguretat viària de la IMU, per circular a 222 km/h.

La IMU també ha advertit a la DGT que s'ha realitzat un ús «no autoritzat» d'una motocicleta deixada per a esmenar una avaria al taller.

A més, seguint les recomanacions públiques del fiscal de seguretat viària, la IMU ha requerit de manera urgent la recerca dels fets que no sols van posar en perill la seguretat del trànsit, sinó que també poden ser constitutius d'infracció penal, i ha sol·licitat que se l'informi de les mesures adoptades.

«Amb la moto de David s'ha comès un presumpte delicte, i ell és funcionari públic, per la qual cosa no denunciar els fets podria portar-li greus conseqüències, com perdre el seu treball», ha conclòs el comunicat.

tracking