Diari Més

Successos

Mor una dona de 71 anys en un incendi d'un pis a Olesa de Montserrat

Unes 18 persones han acabat ferides, tres en estat crític i una altra greu

Imatge d'arxiu dels

Bombers de la Generalitat, vehicleBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 71 anys ha mort i altres 18 persones han resultat ferides, tres en estat crític i una altra greu, en un incendi que ha tingut lloc la nit d'aquest dissabte en un pis del barri de Sant Bernat, a Olesa de Montserrat (Barcelona), que va obligar a evacuar a tots els veïns de l'edifici.

Segons han informat l'Ajuntament d'Olesa i els Bombers de la Generalitat, l'incendi es va iniciar per causes que s'investiguen cap a les 21.50 hores en un primer pis del bloc situat en el número 22 del carrer Jaume Duran, on les flames i el fum es van propagar per la façana i l'escala, la qual cosa va obligar a evacuar a tots els veïns, tretze dels quals van haver de ser reallotjats per a passar la nit.

A causa de les altes temperatures i a l'intens fum provocat pel foc, va morir una veïna de 71 anys que residia en el pis en el qual es va iniciar l'incendi, mentre que altres 18 persones van resultar ferides, tres d'elles en estat crític i una altra greu.

Dels 18 ferits, set van ser traslladats a diversos centres hospitalaris i els 11 restants van ser atesos i donats d'alta pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en el lloc dels fets, on va desplaçar a 14 ambulàncies.

Els Bombers van rebre l'avís de l'incendi a les 21.52 hores, davant el que van enviar a 14 dotacions dels parcs de Martorell, Sant Feliu, Cornellà, Rubí, Igualada, Vilafranca i L'Hospitalet de Llobregat, que van estar treballant en l'extinció del foc i la revisió de l'edifici, que no pateix danys estructurals, fins a les tres de la matinada.

Una vegada apagat el foc i atesos els ferits, els Bombers van inspeccionar l'edifici per a comprovar l'estat dels pisos, mentre que l'arquitecta municipal també ho va revisar i va concloure que no té danys estructurals, encara que els serveis essencials, com el gas, l'aigua i la llum, han quedat afectats.

En iniciar-se l'incendi -poc abans de les deu de la nit- hi havia molts veïns en l'edifici, de planta baixa i altres quatre plantes i quatre pisos per planta, segons els Bombers.

De fet, diversos dels veïns es van haver de confinar a les seves cases a causa de l'intens fum que pujava de la primera planta, on es va iniciar l'incendi, ja que no podien sortir per l'escala, fins que van poder ser evacuats pels Bombers.

Els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Olesa han atès les famílies afectades, que no podran tornar als seus habitatges fins que els subministraments es puguin tornar a posar en funcionament en l'edifici.

De fet, durant la passada nit l'ajuntament ha reallotjat a 13 veïns de cinc famílies en un hotel de Martorell, ja que no tenien un lloc alternatiu en el qual passar la nit.

Segons ha informat l'Ajuntament d'Olesa en un comunicat, l'alcalde de la localitat, Miquel Riera, i el regidor de Seguretat, Jordi Martínez, juntament amb altres membres de l'equip de govern, van estar anit en el lloc seguint les labors dels bombers i coordinant l'atenció als veïns afectats i la inspecció del bloc afectat.

tracking