Diari Més

Successos

Demanen 30 anys de presó a un home que va matar a cops a una anciana per robar un moneder

L'agressor feia diverses feines de manteniment a la casa de la víctima

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

detenció, Mossos d'Esquadra, policia, detingutMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jurat popular enjudiciarà a partir d'aquest dilluns a un home de nacionalitat holandesa per al qual es demanen 30 anys de presó per, suposadament, matar a cops a una dona britànica de 70 anys en un habitatge de la Granja de Rocamora (Alacant) per a robar-li un moneder amb 600 euros.

El judici per assassinat i robatori amb violència arrenca aquest dilluns a les 9.30 hores en la Secció Setena, amb seu a Elx, amb la selecció dels membres del jurat i està previst que continuï el dimarts, dimecres i finalitzi el divendres.

La Fiscalia sosté que el processament i la víctima es coneixien des de 2015 ja que l'home acudia a vegades a la casa de la septuagenària per a fer tasques de manteniment de la llar, sobretot lampisteria, electricitat o pintura. A més, la dona li havia prestat diners a l'encausat en alguna ocasió.

Els fets van succeir el 16 de novembre de 2019 quan el processament va ser fins a l'habitatge per a demanar-li 50 euros a la dona, al que aquesta va accedir traient un moneder que contenia 600 euros en bitllets.

Segons el fiscal, en aquest moment l'acusat va veure els diners que tenia la dona i li ho va llevar violentament per a, a continuació i amb la intenció de posar fi a la seva vida, abalançar-se i tirar-la al sòl de la cuina.

Una vegada al terra, la va colpejar de manera violenta repetida i contundent amb cops de puny, puntades i trepitjades sobre el cap, el coll i el tòrax.

La dona britànica va morir per la gravetat de les lesions ja que va acabar amb totes les costelles trencades, a més de l'estèrnum i la mandíbula. També va patir hematomes cranials i trencament cardíac amb explosió de miocardi, segons l'informe dels forenses.

tracking