Diari Més

Successos

Dos homes moren ofegats a Palamós i Badalona i un tercer banyista es troba en estat crític a l'Escala

La persona que ha estat a punt de morir a l'aigua ha estat traslladada a l'hospital Trueta de Girona

Pla detall de les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

SEM, ambulancia, emergències, successosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos homes han mort ofegats aquest diumenge a les platges catalanes. El primer cas ha passat cap a dos quarts de dues a la cala Cap de Planes de Palamós (Baix Empordà) -una platja que no té servei de vigilància- quan un banyista de mitjana edat ha perdut la vida al mar. El segon cas ha estat a la zona del Pont del Dimoni de Badalona, on un home de 34 anys també ha mort ofegat. En els dos casos el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat diverses unitats que no han pogut fer res per salvar la vida dels banyistes. Paral·lelament, un home de 73 anys ha estat a punt d'ofegar-se a la platja del Moll Grec de l'Escala (Alt Empordà). L'home està ingressat en estat crític a l'Hospital Trueta de Girona.
Segons un comunicat de Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 ha estat alertat de què un home s'estava ofegant a la platja del Moll Grec de l'Escala a les 11.41 hores. Els fets han tingut lloc just davant del Xiringuito la Musclera. Un cop el banyista ha estat traslladat a la sorra, els socorristes han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins que han arribat els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres i han aconseguit reanimar-lo. Tot seguit, l'home ha estat traslladat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona en estat crític. La platja del Moll Grec de l'Escala disposa de servei de socorrisme i en el moment dels fets onejava bandera verda. Fins al lloc s'han desplaçat tres patrulles Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil, que s'han fet càrrec de les diligències.

A les 13.27 hores el 112 ha estat alertat per l'ofegament d'un home a la cala Cap de Planes de Palamós, davant les Illes Formigues (Baix Empordà). Fins al lloc s'han desplaçat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM que han intentat reanimar el banyista sense èxit. Arran d'aquest incident s'ha activat l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat, amb efectius del grup d'Actuacions Especials (GRAE) i tres dotacions terrestres; dues patrulles i la barca del servei marítim de Mossos d'Esquadra, agents de la Policia Local i efectius de la Guàrdia Civil.

Finalment, a les 15.51 hores el telèfon d'emergències ha rebut un nou avís de què un home s'havia ofegat a la platja del Pont del Petroli de Badalona. El banyista estava inconscient fora l'aigua i en un primer moment ha estat atès pel servei de socorrisme, que li ha fet maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que han arribat els efectius del SEM, que no han pogut fer res per salvar-li la vida. L'home mort tenia 34 anys i era de nacionalitat georgiana. En aquest incident han treballat quatre ambulàncies del SEM, efectius de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. La platja del Pont del Petroli de Badalona disposa de servei de socorrisme i avui hi oneja la bandera verda.

Amb les dues víctimes d'avui, ja han mort 19 persones ofegades a les platges catalanes des que va començar la campanya d'estiu el 15 de juny.

tracking