Diari Més

Successos

La Policia Nacional salva la vida d'una víctima de violència de gènere a Alacant

La van trobar penjada amb una cortina enrotllada al coll

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i els serveis sanitaris van aconseguir aquest dilluns a la ciutat d'Alacant salvar la vida d'una dona, a qui van trobar penjada amb una cortina enrotllada al coll, en estat inconscient, sense respiració i amb pols feble, després de ser atacada per la seva parella, un home amb més d'un centenar d'antecedents policials per delictes contra les persones i el patrimoni, qui ha estat detingut.

En el lloc on van trobar a la víctima els agents van aplicar tècniques de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada dels serveis sanitaris d'emergència, qui van aconseguir recuperar les constants vitals de la dona, i la van traslladar a l'Hospital General d'Alacant, on va quedar ingressada en l'UCI per ser assistida.

Pel que sembla la parella havia començat recentment una relació sentimental, però ja s'haurien produït altres episodis de violència. El detingut, de nacionalitat Espanyola i de 50 anys d'edat, serà posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant, informa la Policia Nacional.

Els fets van ocórrer sobre les 04.15, quan la Sala Operativa del 091 va rebre que una dona estava sent agredida per la seva parella, home, a l'interior del domicili de tots dos.

Tres patrulles de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana es van dirigir al domicili per comprovar l'avís, i van trobar a l'interior de l'habitatge a una dona en roba interior penjada d'una cortina enrotllada en el coll i amb nusos, en estat inconscient, sense respiració i pols molt feble.

Davant la passivitat del detingut, els agents immediatament van despenjar a la dona i van iniciar la reanimació, que van mantenir durant set minuts mentre sol·licitaven de manera urgent un servei mèdic amb suport vital bàsic. L'equip sanitari d'urgència, en arribar, va continuar amb la reanimació i va aconseguir estabilitzar a la víctima.

La policia va detenir a l'home per a posar-lo a disposició judicial, i va activar el protocol per delictes violents per a protegir l'escena fins a l'arribada dels funcionaris especialitzats, amb l'objectiu de realitzar la corresponent inspecció ocular i recerca.

La Unitat de Protecció a la Família i a la Dona (UFAM) s'ha fet càrrec d'aquesta recerca al costat de la Unitat de Policia Científica per a recaptar les dades necessàries per a l'esclariment dels fets que hagin d'aportar a l'autoritat judicial competent.

tracking