Diari Més

Successos

Un jove intenta degollar a una voluntària amb qui tenia relació a Ceuta

El jove, immigrant, convivia des de feia tres mesos al domicili de la voluntària

Els fets van tenir lloc el passat dijous a un barri de Cadis

La Policia Nacional irromp en un pis equivocat en una operació i immobilitza a la seva habitantCNP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un immigrant marroquí de 18 anys va ingressar a la presó preventiva dissabte passat a Ceuta, després d'intentar degollar una voluntària d'una ONG, amb la qual mantenia una relació sentimental des de feia una mica més d'any i mig, segons han informat a Efe fonts judicials.

El jove ha ingressat a la presó per un presumpte delicte de violència de gènere i lesions agreujades i de moment com a mesura cautelar se li ha imposat una ordre d'allunyament de 200 metres a l'espera del judici.

Segons fonts judicials, la voluntària, natural de Linares (Jaén) i de 24 anys, va declarar que convivia des de feia tres mesos en el seu domicili amb l'immigrant, natural de Tetuan (el Marroc), i des de llavors havia vingut sofrint reiterats maltractaments.

El dijous 29 de juliol, el jove, que respon a les inicials M.A., va ferir amb un ganivet a la voluntària, qui va aconseguir apaivagar-lo i convèncer-lo perquè la portés a l'Hospital Universitari de Ceuta per a ser atesa, sota la promesa que ho perdonava i no ho anava a denunciar, segons fonts de la recerca.

Una vegada a l'hospital, la dona va explicar tot l'ocorregut, per la qual cosa es va avisar immediatament a la Policia Nacional que es va personar en el centre, on el jove va ser detingut i traslladat a la Prefectura Superior de Policia, segons han indicat a Efe fonts policials.

Des de dissabte passat i després de passar a disposició judicial per a prestar declaració, encara que es va acollir al seu dret de no fer-ho, l'home està a la presó preventiva i sense fiança.

Fonts policials han explicat Efe que el jove havia estat acollit en un centre de menors de la Ciutat Autònoma com a menor estranger no acompanyat fins que va complir els 18 anys i va sortir del centre.

La voluntària va declarar dissabte passat davant la magistrada del Jutjat de Guàrdia número 6 de Ceuta i va acudir aquest dilluns per a ampliar el seu testimoniatge davant jutjat de Violència de Gènere, on va explicar el maltractament i les agressions continuades que havia sofert durant tres mesos de convivència amb el jove, segons fonts judicials.

La causa finalment ha estat traslladada als jutjats de Linares, d'on és la jove, i on finalment se celebrarà el judici, malgrat que encara es desconeix quin serà el delicte que se li imputi al presumpte agressor.

Fonts judicials han precisat que després de l'ampliació de la declaració d'aquest dilluns s'està a l'espera de conèixer la qualificació fiscal, per a saber si finalment se'l jutjarà un delicte major, com una temptativa d'homicidi o d'assassinat, ja que podria considerar-se que va actuar amb premeditació i traïdoria.

tracking