Diari Més

Successos

Detingut a Tenerife per vendre armes que comprava per peces a internet

Li van trobar rifles, un revolver i fins i tot una mina anticarro

Imatge d'arxius d'agents de la Guàrdia Civil amb un detingut.

Detingut a Tenerife per vendre armes que comprava per peces a internetGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Tenerife a un home que presumptament es dedicava a la venda d'armes de foc que comprava per peces, a través de portals en internet, i que després assemblava en un taller clandestí.

Entre la gran varietat d'armes que li han estat intervingudes destaquen una mina anticarro, detonadors casolans, rifles, un revòlver i nombroses peces fonamentals i munició, informa l'institut armat en un comunicat.

La recerca es remunta al passat mes de març, quan la Guàrdia Civil va detectar l'enviament d'un paquet postal des d'un país europeu, amb destinació al detingut, que contenia cartutxeria metàl·lica d'origen serbi utilitzada habitualment en fusells de franctirador i metralladores lleugeres.

En el marc de les perquisicions, els agents van comprovar que el detingut, a través de portals de venda 'en línia', importava il·legalment armes de foc incompletes o per parts, així com canons i altres peces fonamentals, que posteriorment assemblava.

Amb això aconseguia tenir a la seva disposició armes de foc sense registrar a Espanya, alguna de les quals fins i tot sense cap numeració.

En el registre practicat en el seu domicili, es va descobrir un taller clandestí on es feia la manipulació i assemblatge de les armes que adquiria per peces així com la recàrrega de cartutxeria.

Han estat intervingudes diverses armes de foc, completes o en procés de fabricació, peces fonamentals d'armes de foc, nombrosa cartutxeria metàl·lica de diferents calibres (incloses municions de guerra), així com peces i mecanismes utilitzats per a la recàrrega casolana de munició.

Entre els efectes intervinguts també es van trobar llumins elèctrics, substàncies precursors d'explosius, una mina anticarro i detonadors casolans, aquests últims usats per a fer explotar càrregues explosives i dispositius d'explosió.

El detingut, catalogat pels investigadors de la Guàrdia Civil com un «expert armer», malgrat que mancava de la preceptiva autorització per a això, compta amb un ampli coneixement tècnic de les armes de foc, les seves característiques, peces i funcionament.

Fins al punt de ser capaç de reconstruir les armes a partir de les seves peces i a modificar les mesures d'inutilització que presentaven per a convertir-les en armes disposades per a fer foc real.

El Servei d'Informació de la Guàrdia Civil ha desenvolupat en els últims cinc anys més de 90 operacions contra xarxes de tràfic d'armes amb un saldo de 435 persones detingudes, més de 4.845 armes de foc confiscades (moltes d'elles de guerra) i 609.625 cartutxos metàl·lics intervinguts, 188 quilos de substàncies explosives, més de 700.000 euros en metàl·lic i 20 tallers clandestins desmantellats.

tracking