Diari Més

Successos

Condemnat a 15 anys de presó per matar el seu fill d'una ganivetada a València

L'homicidi es va produir després d'una discussió entre el pare i el fill, de 39 anys

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia Local de València.

Tres detinguts per insults racistes i agressió a un matrimoni que regenta una fruiteria a ValènciaPolicia Local de València

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de València ha condemnat a una pena de presó de 15 anys per un delicte d'homicidi amb els agreujants de parentiu i abús de superioritat a l'home que va matar el seu fill amb un ganivet de cuina durant una discussió el passat 1 de setembre de 2019 a la casa de Paterna (València) en la qual vivia la família.

La sentència, dictada després del veredicte de culpabilitat emès per un Jurat Popular el passat 30 de juny, imposa al condemnat el pagament d'una indemnització de 90.000 euros per a la mare de la víctima.

L'homicidi va ocórrer sobre tres quarts de dotze de la nit del citat dia, quan la víctima va tornar a casa i va veure que la seva mare estava dormint en el sofà del menjador perquè el condemnat no la deixava dormir a la seva habitació.

Aquest fet va desencadenar una discussió entre el pare i el fill que va anar pujant de to, amb crits i forcejaments. En un moment de la baralla, el progenitor va agafar un ganivet de cuina que estava en la taula del menjador i li ho va clavar al fill, que tenia 39 anys.

El ganivet li va perforar el ventricle esquerre del cor i li va generar una hemorràgia massiva que li va provocar la mort. Segons adverteix la resolució, en el moment de l'homicidi la víctima tenia reduïda la seva capacitat de defensa a causa de l'elevada taxa d'alcohol trobada en la seva sang, circumstància que havia estat advertida pel penat, «sabedor de la inclinació al consum del seu fill».

D'altra banda, la sentència rebutja la petició de la defensa perquè s'apreciés l'atenuant de confessió en la conducta del condemnat perquè, malgrat que va mostrar el seu penediment pel succeït, no ha confessat l'autoria a l'autoritat ni abans ni després del procediment i ha basat el seu defensa sobre la «fal·laç versió que la burxada en el cor va ser en legítima defensa i accidental».

D'acord amb la resolució, després dels fets, el condemnat «va intentar evitar que acudissin els agents negant l'origen de les ferides» i «no va atendre el ferit mortal i va guardar silenci absolut quan es va personar la Policia».

tracking