Diari Més

L'heroica 'yorkshire' que es va enfrontar a un coiot per salvar la seva propietària

La gossa està en vigilància intensiva després de rebre una dentada de l'animal salvatge.

Captura del vídeo on el coiot ataca la gossa

L'heroica 'yorkshire' que es va enfrontar a un coiot per salvar la seva propietàriaYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elsgossosde la raça yorkshire terrier són uns dels més coneguts d'entre els anomenats falders. Solen mesurar uns 15 cm d'alt ino solen sobrepassar els 4 quilograms de pes. Però malgrat la seva petita grandària, són valents i llançats perdefensar als seus amos.

És el que va passar aquesta setmana al Canadà, on una petitayorkieno va dubtar a enfrontar-se a un coiot salvatge que amenaçava a la seva propietària,Lily Kwan, de 10 anys d'edat.

Lilyestava passejant a la seva gossa prop de St. Clair Avenue i Warden Street, a Toronto,quan un coiot se li va acostar. Anteriorment hi havia hagut reportis de la presència de coiots en les zones habitades de la ciutat.

«Vaig pensar, Déu meu, què passarà, perquè l'altre dia vaig veure publicacions al Facebook del mateix coiot perseguint nens, mossegant a un nen i vaig pensar, sóc jo la pròxima? Què em passarà?», va dir la petita a CTVNews.

Kwan va començar a fugir demanant ajuda a crits. El vídeo de seguretat de la seva casa mostra que el coiot els persegueix al llarg de la vorera. La nena va tocar el timbre de la porta, però ningú va respondre al principi. «Vaig córrer a la vorera i vaig començar a cridar demanant ajuda. Ningú em va escoltar», va dir, i va agregar que va deixar anar la corretja de la seva gossa en la fugida.

Al vídeo, es veu a Kwan corrent per la vorera mentre la gosseta sembla tractar de protegir-la. Es pot veure a la gossa, el nom de la qual és Macy i té sis anys, enfrontant-se al coiot, que arriba a atacar a la gossa i donar-li una dentada. Finalment, un veí va sortir i va espantar al coiot.

«És una gossa súper valenta, l'estimo molt», va dir la nena, la mare de la qual havia sortit al treball quan va ocórrer l'incident. «La meva gossa faria qualsevol cosa per la nostra família, així que no em sorprèn que hagi fet això», va dir la dona.

Macy va sofrir al voltant de vuit grans ferides punxants per l'atac i va requerir cirurgia. La yorkie ara s'està recuperant en un veterinari local, en una unitat de vigilància intensiva. S'ha llançat una campanya de GoFundMe per ajudar a pagar les factures del veterinari i ha triplicat els 10.000 dòlars que es demanaven en donacions.

tracking