Diari Més

Successos

Detinguts a Almeria tres patrons de dues pasteres amb 32 immigrants a bord

Salvament Marítim ha interceptat les embarcacions on viatjaven 32 persones

Els fets van tenir lloc el passat dijous a un barri de Cadis

La Policia Nacional irromp en un pis equivocat en una operació i immobilitza a la seva habitantCNP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers a tres homes d'origen algerià que presumptament van patronejar dues pasteres interceptades per Salvament Marítim prop de la costa d'Almeria amb 10 i 22 persones a bord, respectivament.

La Comissaria Provincial d'Almeria ha informat en una nota que la primera de les pasteres va ser localitzada el passat 18 de juliol amb 10 algerians a bord que havia salpat prèviament des de la costa d'Algèria.

Una vegada comprovat l'estat de salut de tots els ocupants, els agents de la Policia Nacional van començar amb els tràmits administratius recollits en la Llei d'Estrangeria per als immigrants irregulars arribats en pastera.

De manera coordinada es van iniciar les perquisicions policials tendents al descobriment dels membres de les xarxes organitzades que fan d'aquesta mena de trajectes el seu «modus vivendi».

Les recerques desenvolupades amb el suport de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (FRONTEX) van permetre als agents establir que uns dies abans de realitzar-se la travessia, l'organització criminal va començar a contactar a Algèria amb diferents persones, oferint un transport marítim a Espanya a canvi d'uns 2.000 euros.

Les persones que van realitzar el viatge van romandre diversos dies tancats en un habitatge a Orà (Algèria), fins que després de realitzar el pagament, van ser recollits en un vehicle i traslladats a la platja de Ain El Turk, per a unes hores després embarcar i sortir cap a les costes espanyoles.

La Policia Nacional assenyala que, com és habitual, dues dels viatgers van ser els encarregats de patronejar l'embarcació, i d'ajudar-se mútuament amb els sistemes de navegació i orientació.

La segona pastera va ser interceptada el passat 20 de juliol amb 22 immigrants subsaharians a bord a la platja de los Muertos, en el terme municipal de Carboneras.

Segons aquest cos policial, abans de la partida des d'Algèria, el detingut va disposar «estratègicament» en el pot als ocupants en funció del seu pes i altura, i durant la travessia marítima, va inculcar a la tripulació que, en el cas de ser rescatats, tots de «manera unànime» manifestessin que entre tots van manejar els sistemes de navegació i orientació de l'embarcació.

Els tres homes han passat a la disposició de l'autoritat judicial, després del que s'ha decretat el seu ingrés a la presó provisional.

tracking