Diari Més

Successos

Detingudes 26 persones amb 3.362 quilos d'haixix en les costes de Málaga

La Guàrdia Civil ha confiscat també tres embarcacions, dos vehicles de gamma alta robats i armes de foc

820 ampolles d'un litre oli d'oliva que van ser sostretes de la seu de Càritas d'Aguilar de la Frontera (Còrdova) fa gairebé un mes

Guàrdia Civil recupera 820 litres d'oli d'oliva robades a CàritasEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a vint-i-sis presumptes integrants d'una organització que introduïa grans quantitats d'haixix en la costa oriental de Màlaga, i en l'operació han estat confiscats 3.362 quilos d'aquesta droga.

Durant l'operació, denominada El Palo, també s'han decomissat tres embarcacions, 1.600 litres de combustible, setze vehicles (dos d'alta gamma que havien estat sostrets), armes de caça, tales i de guerra, així com abundant munició, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Als arrestats se'ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, usurpació de l'estat civil, encobriment d'armes de foc, tinença il·lícita d'armes i dipòsit d'armes de guerra.

L'operació es va iniciar quan a través del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Comandància de Màlaga es va detectar a la platja, al costat de la barriada malaguenya del Palo, una embarcació sospitosa, per la qual cosa es va organitzar un dispositiu per terra i per mar amb un patruller del Servei Marítim.

Es va aconseguir interceptar 715 quilos d'haixix, l'embarcació i una furgoneta on anaven a transportar els fardells.

Els investigadors van esbrinar que la xarxa, a més d'introduir haixix en la península, es dedicava a proveir a altres organitzacions d'avituallament de queviures i combustible, relleu de tripulacions i custòdia i lliurament de vehicles d'alta gamma robats, i a més comptava amb diverses guarderies i personal fortament armat.

Així mateix, es va tenir coneixement que l'organitzacióes trobava en el tram de costa que va des de Màlaga fins a Torre de la Mar, on van fer alguna partida a plena llum del dia.

Segons les perquisicions, l'organització també comptava amb integrants, contactes i infraestructura en el Camp de Gibraltar, Marbella i Almeria.

Durant els mesos que va durar l'operació, els components de l'organització no dubtaven a envestir als vehicles policials quan anaven a donar-los l'alt.

En una d'aquestes ocasions, quan transportaven vint fardells d'haixix en una furgoneta escortada per tres turismes del grup ara desarticulat, van envestir als vehicles policials, amb el consegüent risc per a les seves vides i la dels agents.

Poc després, en una parcel·la enAdra(Almeria) van ser intervinguts 60 fardells d'haixix i es va detenir a les vuit persones que custodiaven la droga i que anaven proveïdes d'armes llargues de caça, armes curtes i armes de guerra.

Una vegada coneguts tots els components de l'organització i el funcionament d'aquesta, i prèvia autorització judicial, es van dur a terme 17 registres en La Línia, El Ejido, Roquetas de Mar, Rincón de la Victoria i Màlaga.

En el dispositiu han participat agents de les Comandàncies de Màlaga, Almeria i Algesires,OCON-SUD,CRAIN,GAR,GRSi Servei Marítim.

tracking