Diari Més

Sucessos

Encendre el cotxe, posar marxa enrere i tocar el claxon: el mecanisme per amagar droga d'una banda de narcotraficants

Cau una banda de narcotraficants que feia servir un cotxe 'mula' a l'àrea metropolitana

Imatge de l'amagatall de la droga dins el cotxe

Encendre el cotxe, posar marxa enrere i tocar el claxon: el mecanisme per amagar droga d'una banda de narcotraficantsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat una banda de narcotraficants que operava des de diverses poblacions de l'àrea metropolitana. En total s'han decomissat 46 quilos de cocaïna i 62.000 euros en efectiu a quatre domicilis de Sant Cugat del Vallès, Mollet del Vallès i Barcelona. La banda, formada per cinc persones, utilitzava un cotxe 'mula' per transportar la droga amagada en uns sofisticats habitacles o 'caletes' on traginaven la mercaderia sense aixecar sospites. Per accedir a l'amagatall, calia combinar diversos mecanismes del vehicle: encendre el cotxe, posar marxa enrere i tocar el clàxon al mateix temps. Només així s'accionava un sistema hidràulic que movia el seient posterior del cotxe i es podia accedir al cau de la droga.

L'operatiu es va iniciar després que la policia detectés durant una vigilància un intercanvi de vuit quilos de cocaïna. En aquell primer moment es va detenir també a tres persones. L'operació va accelerar l'actuació policial i el jutge va autoritzar l'escorcoll dels domicilis de la banda.

Als pisos es van localitzar 37 quilos més de cocaïna i els diners en efectiu, així com bàscules de precisió i altres elements necessaris per al narcotràfic, com una màquina de comptar diners i nombrosa documentació. L'operació va culminar amb un total de cinc detinguts –quatre homes i una dona.

tracking