Diari Més

Successos

Detinguts per maltractament els pares d'un nadó de tres mesos a Màlaga

El Servei de Protecció del Menor de la Junta d'Andalusia ha decretat el desemparament provisional del nen

La Policia Nacional va detenir el sospitós a una urbanització de Màlaga.

Detenen a Màlaga un fals curandero per més de vint abusos sexualsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares d'un nadó de tres mesos que va ser hospitalitzat amb fractures a les cames han estat detinguts per la Policia Nacional a Màlaga pels suposats delictes de maltractament infantil i lesions greus, fets pels quals l'autoritat judicial ha ordenat l'ingrés a la presó de la mare, de 25 anys.

El Servei de Protecció del Menor de la Junta d'Andalusia ha decretat el desemparament provisional del nen, que va ingressar a l'hospital amb fractures del fèmur de la cama esquerra i de la tíbia dreta, segons ha informat aquest dimecres la Policia en un comunicat.

La detenció es va produir després que el passat 11 de juliol una doctora d'un hospital de Màlaga alertés a la Policia que estava tractant a un bebè amb signes evidents de maltractament.

El nen va ser traslladat al centre mèdic pel pare, de 47 anys, que va referir que se li havia relliscat dels braços de manera accidental.

La mare del bebè ingressat ja va ser detinguda l'any 2016 per la seva presumpta implicació en els delictes d'assassinat i maltractament infantil a una altra filla, també de tres mesos, quan també va ser detingut en relació amb els fets el pare biològic de la nena morta, diferent del nen d'aquest cas.

En el cas actual, les perquisicions policials apunten al fet que els fets van ocórrer en el domicili familiar: un habitatge de dues habitacions on conviuen habitualment fins a onze persones, entre elles l'àvia materna, tres oncles amb els seus respectius fills, així com els pares del bebè de tres mesos.

Els investigadors es van entrevistar amb els progenitors del nen, que van oferir «explicacions contradictòries i incompatibles» amb l'origen de les lesions, segons la Policia.

En la reconstrucció dels fets en l'habitatge familiar, el pare va explicar que el petit se li va relliscar dels braços quan anava a donar-li un biberó, moment en el qual el va prendre d'una sola cama amb una mà i part de la cintura i baixa esquena amb l'altra, i es va produir una brusca rotació de la cama del nen.

L'incident suposadament va ocórrer mentre es dutxava la mare del menor, que no va acompanyar a la seva parella i al seu fill a l'hospital.

Segons es desprèn de les diligències -en la qual s'ha comptat amb la valoració dels facultatius-, la fractura del fèmur, ocasionada per rotació, podria justificar-se amb la versió oferta pel pare del bebè, però «no així la de la tíbia», en forma d'ansa de galleda, «típica de maltractament infantil».

Durant la recerca, els agents van prendre a més declaracions a familiars que vivien amb el nen i els seus pares, els qui van oferir versions diferents, i van permetre als agents esbrinar que el bebè dormia lligat a una cadira de passeig i que se li proporcionava alimentació que no era conforme amb la seva edat.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Màlaga ha decretat l'ingrés a la presó de la mare i ha deixat en llibertat amb càrrecs al pare, tots dos de nacionalitat espanyola.

tracking