Diari Més

Tribunals

Dues de les víctimes del fotògraf acusat d'aprofitar-se de 41 menors afirmen que també va fotografiar les seves vagines

Les menors, que volien ser models, tenien 15 i 16 anys quan van ocórrer els fets

L'Audiència dels Palmes ha començat aquest dimarts un judici contra un fotògraf de Gran Canària per al qual es demanen 187 anys de presó

Dues de les víctimes del fotògraf acusat d'aprofitar-se de 41 menors afirmen que també va fotografiar les seves vaginesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Duesde les víctimes del fotògraf acusat d'aprofitar-se de 41 menors que volien ser models han relatat aquest dimarts al tribunal que els va prendre imatges en les quals només es veien les seves vagines i una ha detallat que li va dir que la tenia «súperrosetaisúper bonica, no com les prostitutes».

En la segona sessió del judici que se celebra en l'Audiència de Las Palmas contraLuisJorge M. E., de55anys, que va ser director d'una agència de models anomenada «MoodelsCanàries» i s'enfronta a187anys de presó, han declarat aquest dimecres altres vuit denunciants del cas, els seus progenitors i l'àvia d'una d'elles -encarregada de la seva tutela-, i totes han manifestat que els feia posar de manera provocativa.

Les dues menors que han afirmat que els va fotografiar els seus genitals han declarat després d'un paravent a petició de totes dues per a evitar la confrontació visual amb l'acusat; una ha indicat que tenia16anys quan van ocórrer els fets i l'altra no recordava si 15 o 16.

La primera d'aquestes dues testimonis ha explicat que va ser "tot un procés" fins que va arribar a posar sense roba i que, en l'última de les sis o set sessions a les quals va assistir, va ser quan el processament li va fotografiar la vagina i li va fer els comentaris sobre el seu aspecte.

Ha assenyalat que per a aconseguir que es llevés la roba,LuisJorge M.E. argumentava que era necessari si volia «deixar-se anar com a model» i li va mostrar fotos d'altres noies nues.

El processament li deia també que s'imaginés que la cambra era un noi que li agradava, recurs que va emprar amb una altra de les denunciants a la qual li va indicar que pensés que «estava tenint relacions amb MarioCasas», segons ha manifestat al tribunal.

L'altra jove que assegura que li va fer fotos de la vagina ha explicat que va ser l'acusat qui va contactar amb ella a través d'Instagram, que li va dir que no era fàcil entrar en la seva agència i que estava interessat a fotografiar-la.

Aquesta testimoni ha narrat que la primera vegada que va ser a l'estudi del processament en un garatge del barri delBatánde Las Palmas de Gran Canaria la va recollir a la seva casa i li va advertir que la seva mare no podia ser present. També ha contat que van ser quatre les sessions a les quals va assistir, la primera amb roba i la resta ja nua.

Segons ha relatat, li va mostrar fotos de noies nues perquè no tingués vergonya.

En unes ocasions va posar sola i en d'altres acompanyada, fins i tot amb amigues, i per a prendre la imatge de la vagina li va fer posar-se de quatre grapes, ha explicat al tribunal.

En la sessió d'aquest dimecres, una altra de les joves que tenia aspiracions de ser model i que va posar per a l'acusat, ha declarat que li va dir que «havia de ser atrevida» i també li va ensenyar fotos de noies nues.

Després de retratar-la sense roba i damunt d'un llit al costat d'altres dues menors, li va assegurar que aquestes imatges les anava a esborrar i li va advertir que no podia explcar el succeït i que, si ho feia, «l'expulsava del'agència».

Així mateix, ha indicat que ho va comentar amb una amiga i que ell es va assabentarli"va tirar la brega". "Com a càstig em va dir que no portés roba en la següent sessió", ha afirmat la jove.

Les denunciants que han declarat aquest dimecres han dit, igual que les que ho van fer en la primera sessió, que l'acusat els va prometre que les fotos en les quals apareixien nues leshidonaria quan complissin18anys.

tracking