Diari Més

Judicial

Ordre d'allunyament de la parella per un home que va amenaçar de llençar el fill d'un any des d'un onzè pis

Va agafar el bebè per la cama i el va treure per la finestra

El nen va patir una aturada cardiorespiratòrica a causa d ela descàrrega elèctrica.

Un nen de 8 anys mor electrocutat intentant carregar el seu telèfon mòbilPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Las Palmas de Gran Canaria ha prohibit a un home acostar-se a la seva parella després que, presumptament, la maltractés traient per la finestra d'un pis onzè al fill de tots dos, un bebè d'un any, mentre li deia: «Encara t'ho tiro».

En una resolució dictada aquest dilluns, a la qual ha tingut accés Efe, la magistrada Auxiliadora Díaz dicta mesures cautelars urgents per a protegir la dona com a presumpta víctima d'un cas de violència masclista, tant directa, com vicària.

La denunciant va comptar a la jutge que la seva parella li controla el mòbil, l'ha separat de la seva família i dels seus amics i, des de fa més d'un any, la sotmet a maltractaments físics i psicològics.

D'acord amb la seva versió, que la magistrada considera «creïble i convincent», l'investigat no sols la maltractava de manera directa i física, sinó fent-la patir de manera indirecta amb el seu comportament cap al seu gos i cap al fill de tots dos.

El gos va acabar en el veterinari després de rebre una tanda de puntades per part del denunciat, que després va prendre com a objectiu al nen, segons el relat recollit en l'acte de mesures cautelars.

La dona va explicar a la jutge que, sent a la seva casa, la seva parella va agafar al bebè amb una mà, va estirar el braç i el va treure per la finestra, mentre l'amenaçava amb deixar-lo caure al buit.

«Fa constar (la denunciant) que viuen en el pis onzè de l'edifici i diu que veia (a l'investigat) capaç de fer aquest atrocitat, pel fet que sempre diu que el nen no és seu, que ella és una puta», ressenya la magistrada en l'acte.

En vista d'aquest testimoniatge, la jutge va acceptar la mesura cautelar proposta per la Fiscalia de Las Palmas: prohibir al denunciat acostar-se a menys d'un quilòmetre de la seva exparella, a la seva casa, al seu centre de treball o a qualsevol lloc dels quals freqüenta fins que es dicti una resolució definitiva sobre el seu cas.

En aquest procediment, el denunciat està imputat en delictes violència de gènere, lesions, lesions, maltractament familiar i maltractament habitual.

tracking