Diari Més

Successos

Assassinada i esquarterada a Estepa, Sevilla, una menor que no va denunciar els maltractaments que patia

L'autor, el seu ex-xicot, és el pare del nen de la jove que acabava de complir 17 anys, havia tingut feia 4 mesos

Agents de la Guàrdia Civil sortint del domicili de l'autor confés del crim.

Assassinada i esquarterada a Estepa, Sevilla, una menor que no va denunciar els maltractaments que patiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RocioCaíz, de 17 anys, ha estat assassinada i esquarterada a Estepa (Sevilla) pel seu ex-xicot, Adrián N., que ha confessat el crim masclista, el 18è a Espanya en el que va d'any, i l'entorn de la víctima ha dit que patia maltractaments però que no es va atrevir a denunciar-los.

La menor d'edat, que tenia un fill de 4 mesos amb l'assassí confés, un ciutadà romanès de 23 anys, no havia presentat mai una denúncia judicial, però una de les seves amigues de la infància, Brenda Ríos, ha assegurat que Rocío patia maltractament físic i psicològic, i la seva família també sosté que va ser maltractada.

La jove tenia «molta por, molta dependència emocional, i és difícil fer aquest pas quan vols a una persona malgrat el que et fa», ha resumit l'amiga de la jove en referència a l'absència de denúncia judicial.

La família de la menor afirma que havia sofert agressions per part de l'ex-xicot en diverses ocasions, encara que les seves dades no estan reflectides en el registre VioGen, que recull les informacions de les dones que denuncien fets similars en serveis socials d'ajuntaments o qualsevol força i cos de seguretat de l'Estat.

La seva família va assegurar aquest dilluns que en alguna ocasió havia sofert ferides com el trencament del nas, de la qual no va donar una explicació convincent.

La consellera andalusa d'Igualtat, Rocío Ruiz, ha afirmat que «som tots responsables» i ha insistit que «la violència masclista no és una cosa circumscrita a l'àmbit privat: hem de tenir aquesta conscienciació que encara no acaba per arribar, és un assumpte públic que ens competeix a tots».

L'assassí confés va conèixer a Rocío quan ella tenia 11 anys i ell 16, i van mantenir una relació que ella va trencar quan va ser mare fa quatre mesos, encara amb 16 anys, moment en el qual li va explicar a les amigues els maltractaments que sofria.

El detingut sempre va ser el principal sospitós dels investigadors des que la menor va desaparèixer el 3 de juny de la seva casa de Martín de la Jara, municipi sevillà distant 25 quilòmetres de la casa del seu ex-xicot, al qual va arribar en taxi per a recollir un cotxet de bebè.

El detingut, des de la desaparició de la menor, va oferir nombroses entrevistes a mitjans de comunicació per a reivindicar la seva innocència, i no dubtava a posar sense màscara.

La Guàrdia Civil va sospitar des d'un principi de l'ex-xicot en comprovar que havia comprat una motoserra per internet dies abans del succés i que el mòbil de la noia no marcava moviments fora d'Estepa.

Als familiars de l'assassinada, el detingut els va enviar missatges falsos en els quals deia que la menor havia estat a la seva casa i que s'havia anat a Badajoz per a casar-se amb un altre home, la qual cosa no es van creure ni la família ni els investigadors, que li van sotmetre a una «vigilància passiva».

Finalment, el jove va admetre dijous que va ser l'autor de la mort de la seva ex-xicota, a la qual va matar amb un ganivet que encara no ha estat localitzat, i va confessar que la va esquarterar i va llançar les restes en bosses en cinc zones diferents dels afores d'Estepa, a la qual ha portat als agents de la Guàrdia Civil.

Tècnics de l'Institut Anatòmic Forense estan realitzant l'autòpsia de la menor, les restes de la qual van ser recuperats íntegrament, per a confirmar «fefaentment» que pertanyen a la jove assassinada, segons ha assegurat aquest divendres el delegat del Govern a Andalusia, Pedro Fernández.

tracking