Diari Més

Judicial

Dos anys de presó per revelar l'homosexualitat de la seva parella després de trencar amb ell

Va posar cartells i va fer pintades a prop de casa seva i de la seva feina

Imatge d'arxiu de l'Audiència de Pontevedra.

Dos anys de presó per revelar l'homosexualitat de la seva parella després de trencar amb ellGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Pontevedra ha condemnat a dos anys de presó a un home que va revelar l'homosexualitat de la seva parella després de trencar amb ell, col·locant cartells i fent pintades al seu entorn familiar i laboral.

La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, confirma la fallada de primera instància que havia emès el jutjat penal número 3 de Pontevedra i condemna a l'acusat per un delicte contra la integritat moral del seu ex-xicot.

A més de la pena de presó, se li ha imposat una ordre d'allunyament respecte a la víctima durant quatre anys i haurà d'indemnitzar-la amb 18.240 euros.

La sentència considera provat que la parella va mantenir una relació durant cinc anys, entre 2010 i 2015, que van mantenir en secret i durant la qual no van conviure de manera regular.

Després de la ruptura, l'acusat «guiat per l'ànim de menyscabar la seva dignitat, menysprear-lo i denigrar-lo», subratllen les magistrades, va fer pública la seva condició sexual i el seu estat de salut com a portador de VIH «perquè fos conegut per tots en el seu àmbit familiar i laboral».

Ho va comunicar a través de pintades, cartells i pamflets en els quals incloïa la foto del seu ex-xicot o cartes manuscrites i a ordinador en les quals, juntament amb la seva imatge i la informació del VIH, incloïa expressions com a «puto marieta», gai, maltractador, cabró, delinqüent i fals.

Les pintades van aparèixer, entre altres llocs, en una marquesina d'autobús a 100 metres de casa seva, en diverses platges de Sanxenxo i OGroveo fins i tot als voltants de l'hotel en el qual treballava, assegurant que l'establiment estava «ple de SIDA».

A causa d'aquests fets, la víctima va perdre la seva feina de cambrer, que havia exercit durant onze anys, segons recull la decisió judicial.

tracking