Diari Més

Successos

Més de quaranta dies buscant al mar a Anna i olivia

El 27 d'abril, el pare no va tornar les nenes a la seva exparella i va avisar «que no les tornaria a veure»

Imatge de les nenes extreta d'un vídeo que es va fer públic durant la cerca.

Més de quaranta dies buscant al mar a Anna i oliviaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cadàver trobat en la mar a Tenerife, mancant les últimes proves forenses, és el d'Olivia, de 6 anys, la menor desapareguda al costat de la seva germana Anna, de 1, i a les quals es busca sense descans des de fa més de quaranta dies.

El passat 27 d'abril, Tomás Antonio G.C. no va retornar a les seves filles a l'hora acordada amb la seva exparella i li va avisar per telèfon que no les tornaria a veure ni a ell tampoc. Des del minut u, la Guàrdia Civil va qualificar d'alt risc aquesta desaparició.

Aquests són els principals esdeveniments entorn del cas:

27 abril: Tomás G.C., pare d'Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, respectivament, no retorna a les seves filles a la seva mare i exparella, Beatriz.

28 abril: Conforme a la reconstrucció policial, Tomás va salpar del port de la Marina de Tenerife, on té atracat un vaixell. Hores després, el vaixell és trobat a la deriva, sense ocupants.

29 abril: En la mar apareix surant una cadira infantil de retenció en vehicles pertanyent a una de les nenes. Un dia després, la Guàrdia Civil comunica la troballa de restes de sang en l'embarcació.

- S'estenen les mostres de solidaritat cap a la mare de les petites. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, transmet, a través de Twitter, «tot el suport i afecte a la mare de les dues nenes... Seguim amb preocupació i atenció les tasques de cerca».

30 abril: Labors de cerca de les petites a l'illa i es practiquen registres a la casa i una finca del pare de les menors eal municipi de Candelaria.

4 maig: L'entorn de la mare divulga el primer vídeo de les nenes.

5 maig: Sospites de l'entorn familiar respecte a que Tomás podria haver fugit amb les seves filles cap a algun país de Sud-amèrica.

14 maig: La mare difon una carta en la qual assegura que no pararà fins a trobar-les.

17 maig: La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, informa que s'incorporarà un sonar i un robot submarí a la cerca.

- Nou registre, el quart, de la casa del pare, aquesta vegada amb gossos ensinistrats en la detecció de restes biològiques.

20 maig: La mare demana a la seva exparella «no allargar aquesta tortura».

23 maig: Part del port de Vigo cap a Tenerife el vaixell oceanogràfic Angeles Alvariño dotat amb sonar i robot submarí, capaç de maniobrar fins a 2.000 metres de profunditat, per a participar en les labors de la cerca.

25 maig: Quan es compleixen quatre setmanes de la desaparició de les petites, la mare afirma: «No hi ha paraules per a descriure com em sento».

30 maig: El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño comença les labors de cerca en el fons marí.

7 juny: Troben una ampolla d'oxigen i una funda nòrdica en la zona on va ser trobada la llanxa. L'endemà es confirma que els objectes pertanyien al pare.

10 juny: La Delegació del Govern a Canàries informa que ha aparegut en la mar un cos sense vida aparentment d'una menor en la zona de cerca de les nenes desaparegudes a Tenerife.

- El Tribunal Superior de Justícia de Canàries informa que, mancant proves mèdic forenses més determinants, el cos trobat correspon «pràcticament amb tota seguretat» a Olivia.

- El cos estava a uns 1.000 metres de profunditat a l'interior d'una bossa d'esports amarrada a un ancora. Al costat d'ella, es trobava una altra bossa d'esports buida.

- El president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, mostren el seu dolor i solidaritat amb la mare de les petites.

tracking