Diari Més

Judicial

Vint-i-un mesos de presó per demanar a Facebook «un tret al cap per a PP i Vox»

Un veí de Sevilla arriba a un acord amb la Fiscalia i reconeix que volia fomentar l'odi i la violència «cap a qui sigui de dretes»

Pla mitjà del portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros,

Portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Sevilla ha estat condemnat a vint-i-un mesos de presó per publicar en Facebook missatges que incitaven a la «violència» contra dirigents i seguidors del PP i Vox, com demanar al Govern que formés «un grup paramilitar» per a «pegar un tret al cap a tota aquesta gent».

La secció quarta de l'Audiència Provincial de Sevilla ha imposat a M.Á.M.A. aquesta pena i una multa de 1.260 euros, a raó de sis euros diaris durant set mesos, per un delicte d'incitació a l'odi i a la discriminació, així com quatre anys i nou mesos d'inhabilitació per a treballar en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure, segons han informat fonts judicials.

La condemna és fruit de l'acord de conformitat aconseguit per la Fiscalia i la defensa del processament, que ha reconegut els fets tal com els exposava el Ministeri Públic en el seu escrit d'acusació, en el qual afirmava que la seva intenció era «fomentar l'odi i l'hostilitat» cap a qui sigui «de dretes» i instar « l'exercici de la violència contra tots ells».

El fiscal va sol·licitar inicialment tres anys de presó, però a conseqüència de l'acord ha estimat els atenuants analògics de confessió tardana i trastorn mental perquè M.Á.M.A. «ha reconegut els fets des del primer moment» i sofria «una alteració psíquica per raons mèdiques i familiars» quan va escriure aquests missatges.

L'encausat, en tot cas, no entrarà a la presó si no comet un altre delicte en els pròxims tres anys perquè el tribunal, amb el vistiplau del fiscal, ha suspès l'execució de la pena durant aquest termini.

El president de la Sala, que ha dictat sentència ferma i ha anticipat la interlacutòria a la mateixa sala, ha advertit a M.Á.M.A. que sigui «especialment prudent» per a així «evitar un perjudici major».

Segons recollirà la sentència, l'acusat va difondre entre el 30 de març i el 24 de maig de 2020 missatges de «menyspreu i animadversió cap a qualsevol persona o col·lectiu» amb ideologia de dretes, «en concret contra seguidors de Vox i Partit Popular».

En primer lloc va definir al president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, com a «impresentable que governa en complot amb els bàrbars i fills de puta de Vox».

També va escriure «que no li doni cort al Govern formar un grup paramilitar i que es carregui un a un amb un tir al cap a tota aquesta gent del PP i Vox, jo el secundo».

El 4 d'abril va qualificar a la dreta com a «assassina» i va proposar «anar a les seves cases i apallissar-los fins que els caiguin les dents i ja si algú vol enxampar-los i tirar-los a la cuneta perquè se'ls mengin les rates i els porcs, doncs també».

El dia 6 va insistir que els afins a Vox «es mereixen no viure ni un minut més».

Un dia més tard va publicar una fotografia de José María Aznar i el missatge «tret al cap o bomba ben posada, no com te la van posar».

El 14 de maig, amb una fotografia de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va escriure «que li apuntin amb un làser al front» o «que algú o un grup li pegui un tret», desig que va repetir respecte al dirigent de Vox Iván Espinosa de los Monteros.

El 19 de maig, al costat d'una imatge de Pablo Casado, es va declarar «més de trets» i va desitjar que terroristes d'ETA «no s'equivoquessin a l'hora de seleccionar i no deixessin a un viu».

Un altre dia va tornar a demanar «una bomba per a tots aquests fatxes» i va oferir la façana de la seva casa «per a qui vulgui fer una pancarta on es cagui en els morts de tots ells».

El 22 de maig va publicar «que sàpiguen aquests fatxes que tinc molts dels seus domicilis per haver d'aguantar la seva pesta quan votaran» i va advocar per «formar patrulles i anar als carrers de Los Remedios a donar pallisses, com feien aquests fills de 'mamporreros' fa anys».

tracking