Diari Més

Policial

Dos detinguts a Fuenlabrada per estafar 76.500 euros per a comprar criptomonedas

Als arrestats se'ls acusa dels delictes d'organització criminal i blanqueig de capitals

Es feien passar per entitats bancàries per obtenir les dades de les targetes de crèdit de les víctimes.

Dos detinguts a Fuenlabrada per estafar 76.500 euros per a comprar criptomonedasPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a Fuenlabrada (Madrid) dos presumptes autors d'una estafa de més de 76.500 euros amb targetes de crèdit, que posteriorment van utilitzar per a comprarcriptomonedesper a blanquejar-les i convertir-les en diners legals.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Comissaria de Leganés (Madrid) i als arrestats se'ls acusa dels delictes d'organització criminal i blanqueig de capitals, informa la Policia Nacional.

Els detinguts formaven part d'una organització delictiva amb presència a Espanya, el Marroc, Bèlgica i França, que comptava amb una estructura de funcionament en xarxa amb un clar repartiment de funcions.

Distribuïen de manera massiva correus electrònics i missatges de text fent-se passar per entitats bancàries amb els quals obtenien les dades de les targetes de crèdit de les víctimes, en la modalitat coneguda comphising.

Amb aquestes dades bancàries en el seu poder, procedents de clients d'entitats bancàries tant d'Espanya com d'Hong Kong, adquirien targetes canviables en moneda virtual així com telèfons mòbils d'alta gamma.

Els investigadors han analitzat centenars d'operacions de compres fraudulentes de targetes canviables percriptomonedesque van ser convertides enbitcóins i amb això van aconseguir la identificació dels integrants de l'organització, situats a Bèlgica, França i Espanya.

En la intervenció, els agents van recuperar set telèfons mòbils d'alta gamma, per valor de 10.000 euros aproximadament, i van detenir als dos principals autors a Fuenlabrada encara que l'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

tracking