Diari Més

Policial

Un cambrer aconsegueix robar 840.000 euros de la recaptació d'un restaurant des del 2016

Vivia amb tot de luxes però no el van descobrir fins un canvi informàtic a l'establiment

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va comprar un immoble per valor de 180.000 euros, usava roba de luxe i realitzava viatges internacionals costosos. Aquest era l'alt nivell de vida del qual va gaudir un cambrer que ha estat detingut per apropiar-se de gairebé 840.000 euros des de 2016 de la recaptació d'un conegut restaurant de Dénia (Alacant) on treballava.

L'arrestat, de 36 anys, treballava en aquest establiment des de feia nou anys i a partir de 2016 era l'únic encarregat de les finances de l'empresa a causa de la relació de confiança i al fet que els amos havien d'absentar-se periòdicament per motius mèdics, segons ha informat aquest dimecres la Policia Nacional en un comunicat.

Aprofitant la confiança dipositada en ell, va idear un sistema per a sostreure part de la recaptació diària sense ser detectat: manipulava els seients dels tiquets per cada servei dispensat i després, en el dia de descans, quan es trobava tancat el restaurant, esborrava el seu rastre.

Tot es va destapar quan a principis de l'any passat van canviar el sistema informàtic de facturació en el restaurant. Després d'utilitzar-ho durant cinc mesos es va observar que hi havia una pèrdua de diners que ascendia a gairebé 100.000 euros. Llavors, els propietaris del negoci van posar aquest fet en coneixement de la Policia Nacional.

Gràcies a la recerca realitzada per la Brigada Local de Policia Judicial de Dénia es va poder comprovar que els diners «desapareguts» se'ls havia apropiat indegudament un dels cambrers de confiança.

Atès que el sospitós va treballar durant bastants anys en el local, les perquisicions van determinar que s'havia apropiat de més diners en anys anteriors.

Els investigadors van analitzar els registres econòmics des que el detingut es va fer càrrec de les finances en 2016 i es va constatar que, des d'aquest any, s'havia apropiat de gairebé 840.000 euros.

Després de veure's descobert, el cambrer va admetre els fets i va retornar els gairebé 100.000 euros que havia detectat el nou sistema informàtic, diners que s'havia apropiat des de 2020 fins que va ser acomiadat.

En el registre del seu domicili, els agents van trobar multitud de productes de luxe el preu de mercat del qual sumava aproximadament 46.500 euros, com una caçadora valorada en 8.500 euros, pantalons amb l'etiqueta posada que costaven 1.500 euros cadascun, sabates per valor de 750 euros o equips informàtics d'alta gamma.

També van observar que s'havien fet diverses reformes de luxe en el seu habitatge, com un televisor integrat en un mirall del vestidor i la instal·lació d'una caixa forta, entre altres.

A més, es va descobrir que havia realitzat viatges a destinacions com Las Vegas, Los Angeles, Emirats Àrabs, París, l'Argentina i Mèxic. Viatges internacionals de gran valor als quals s'emportava als seus afins i els costejava tot.

Igualment, es va tenir coneixement de la compra d'un immoble per valor de 180.000 euros. Un nivell de vida molt allunyat al d'una persona que oficialment cobrava menys de mil euros mensuals treballant com a cambrer.

tracking