Diari Més

Successos

Comença el judici per l'assassinat a punyalades d'un bebè a Gijón

L'acusada va asestar presumptament 53 punyalades al seu bebè i va llençar el seu cadàver a un contenidor d'escombraries

Imatge de l'exterior de l'hospital de Jove de Gijón.

Mor a Gijón un sanitari de 26 anys després d'haver superat el coronavirusFundación Hospital de Jove

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona acusada de matar de 53 punyalades al seu bebè nounat i llançar el seu cadàver dins d'una motxilla a un contenidor a Gijón en 2019 serà jutjada a partir de demà, dilluns, per un tribunal del jurat per un delicte d'assassinat amb els agreujants de traïdoria i parentiu, pel qual la Fiscalia sol·licita la pena de presó permanent revisable.

El judici contra Silvia A. m., que tenia 27 anys en el moment dels fets, se celebrarà al llarg de cinc sessions en la Secció Vuitena de l'Audiència Provincial, amb seu a Gijón.

El pare biològic del bebè, Daniel B.S., de la seva mateixa edat, s'ha personat en la causa com a acusació particular, ja que desconeixia que la seva parella estava embarassada.

Els fets van ocórrer l'1 d'agost de 2019, quan l'acusada, que estava sola al seu domicili, va donar a llum al bebè.

Segons el relat de la Fiscalia, aquest mateix dia la dona va concebre posar fi a la seva vida i abans de les set de la tarda, hora a la qual el seu company sentimental tornava del treball, va agafar un ganivet de cuina i va assestar al bebè 53 punyalades en diferents parts del cos que li van provocar la mort.

Després de matar-ho, l'acusada, segons el Ministeri Fiscal, va ficar al bebè, unit pel seu cordó umbilical a la placenta, en una motxilla que va tirar a un contenidor d'escombraries situat enfront del seu domicili.

El bebè va ser trobat per un ciutadà sobre les 2.30 hores del 2 d'agost, dins d'un contenidor del barri de nou Roces.

La Fiscalia sosté que l'acusada havia ocultat l'embaràs al seu llavors parella sentimental, amb la qual convivia, i a totes les seves amistats i familiars, per la qual cosa ningú coneixia el seu estat.

L'acusada va explicar a la seva parella que les restes de sang que hi havia per diferents estades de la casa es devien al fet que havia sofert un sagnat massiu per un quist en un ovari i aquesta versió la va mantenir inicialment per telèfon i més tard quan aquest va tornar al domicili una vegada acabada la seva jornada laboral.

L'exploració ginecològica, a la qual es va sotmetre l'acusada a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), va descartar per complet la seva versió i va ser detinguda el 23 de setembre de 2019.

La Fiscalia sosté que l'acusada no pateix cap alteració de les seves facultats, per la qual cosa en el seu escrit de qualificació provisional manté que va cometre un delicte d'assassinat amb traïdoria al ser la víctima especialment vulnerable per raó de la seva edat i aplica l'agreujant de parentiu.

El Ministeri Fiscal sol·licita que es condemni a l'acusada a la pena de presó permanent revisable i al pagament d'una indemnització de 50.000 euros al pare del bebè.

tracking