Diari Més

Successos

Cau una organització que introduïa cocaïna oculta a l'interior de pinyes a Espanya

Guàrdia Civil i Policia Nacional van intervenir a Cádiz un carregament de 22 tones de pinyes procedent de Costa Rica on hi havia 8 pinyes carregades amb 16 quilos de cocaïna

Cau una organització que introduïa cocaïna oculta a l'interior de pinyes a Espanya

Cau una organització que introduïa cocaïna oculta a l'interior de pinyes a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut a cinc integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna que introduïen a Espanya per via marítima oculta a l'interior de pinyes.

Els agents, en col·laboració amb l'Agència Tributària, van intervenir en el port d'Algesires (Cadis) un carregament de 22 tones de pinyes procedents de Costa Rica, on es van trobar 8 pinyes «prenyades», que en el seu interior portaven 16 quilos de cocaïna.

A l'agost de l'any 2019, la Guàrdia Civil va començar a investigar a una empresa amb seu social a Madrid, però amb activitat des d'una nau en la localitat deGuarnizo(Cantàbria), que es dedicava a la importació i exportació de polpa de fruita a Colòmbia.

Els investigadors es van adonar del desquadrament del facturat amb els moviments de mercaderies així com d'alguns moviments sospitosos en el port de València.

Ja en 2020, no es va constatar activitat comercial a la societat, si bé van obrir un negoci en Comillas (Cantàbria) destinat a aparentar el funcionament de l'empresa, mentre un dels seus membres va viatjar en diversos ocasions a Barcelona per a preparar els lliuraments de droga amb altres companys de l'organització.

Poc després va arribar al port de Màlaga un contenidor ple de pinyes de Costa Rica, on no es va trobar cap droga, la qual cosa va fer pensar que era un enviament de prova per a comprovar l'acció policial.

Després d'això, va prosseguir l'enviament intervingut amb la cocaïna a través del port d'Algesires amb destinació a una nau deSeseña(Toledo) on els agents van organitzar un «lliurament controlat» en la qual va participar la cúpula de l'organització.

Va ser llavors quan es van practicar les primeres detencions, a l'empresari assentat a Cantàbria i a la seva parella, així com a una altra persona d'origen turc. Després al capitost aprofitant que havia arribat a Espanya des de Colòmbia alhora que les pinyes amb la droga, per la qual cosa li van arrestar a l'abril en l'Aeroport de Madrid quan intentava abandonar Espanya amb destinació novament a Colòmbia.

Un altre dels membres de l'organització va ser localitzat i detingut l'abril passat a Getafe (Madrid), aquest era l'encarregat de trobar dins del carregament les pinyes «prenyades» amb la cocaïna.

Després de les confiscacions de les pinyes amb cocaïna, la resta de la del carregament de fruita va ser lliurat al Banc d'Aliments de Madrid per a la seva distribució entre persones necessitades.

tracking