Diari Més

Societat

Deu persones que van visitar una cova a Biscaia acaben hospitalitzades per febre Q

Dinou persones més són sospitoses d'estar contagiades

Les coves són visitables amb una corda que guia el recorregut i a més molt utilitzades per escaladors.

Deu persones que van visitar una cova a Biscaia acaben hospitalitzades per febre QPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de deu persones han estat hospitalitzades per febre Q i 19 més són sospitoses d'estar contagiades després d'haver visitat les coves deBaltzolaal municipi biscaí deDima.

Segons ha informat el departament de Salut, les 29 persones van visitar la cova durant el període d'incubació de la malaltia, que va dels 14 als 39 dies, per la qual cosa s'ha tancat l'accés. Aquestes coves són visitables amb una corda que guia el recorregut i a més molt utilitzades per escaladors.

L'inici dels símptomes dels primers casos sospitosos va tenir lloc a mitjans del mes d'abril i des de llavors el departament de Salut i la resta d'institucions han posat en marxa la neteja i desinfecció de les coves per una empresa autoritzada i tancat l'accés per a impedir el pas d'animals.

La febre Q és una infecció produïda pel bacteriCoxiellaburnetiii es transmet als humans a través dels animals; generalment, ovelles, cabres i bestiar boví.

La infecció aguda es caracteritza en l'ésser humà per febre, mal de cap i muscular, acompanyats d'infecció pulmonar i afectació del fetge.

tracking