Diari Més

Societat

'Okupa' la casa de la seva veïna, una anciana, en pensar que havia mort

La dona, de 81 anys, estava rebent un tractament mèdic a causa d'una greu malaltia

Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional.

'Okupa' la casa de la seva veïna, una anciana, en pensar que havia mortEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de 22 anys, espanyola, ha estat detinguda a Alacant per, presumptament, 'okupar' la casa d'una veïna, una anciana de 81 anys, en pensar que havia mort després de portar una temporada sense veure-la en el domicili.

Segons la Policia Nacional, la víctima es trobava fora temporalment per a rebre tractament mèdic per una greu malaltia i en tornar a la seva casa va descobrir que algú li havia canviat el pany i vivia dins.

Els agents del Grup Operatiu de Resposta de la comissaria Nord d'Alacant i de la UPR-Motos van descobrir que l'habitatge es trobava ocupada il·legalment per una de les veïnes, qui es va tractar de justificar argüint que abans vivia amb la seva mare en un altre pis del mateix edifici i que la relació amb ella s'havia tornat insuportable.

Va afegir que pensava que la seva veïna havia mort i que va pagar 500 euros a un home perquè li obrís la porta del domicili per a ocupar-lo il·legalment.

Després de comprovar la titularitat de l'habitatge i entrevistes amb testimonis, es va corroborar la versió de l'anciana i la jove va accedir a desallotjar l'habitatge voluntàriament, després d'això va ser detinguda per un suposat delicte de violació de domicili.

L'habitatge es trobava intacta i la detinguda, sense antecedents, va ser posada a la disposició del jutjat de guàrdia.

La Policia Nacional ha emmarcat aquesta actuació dins de l'increment de la seva resposta davant les ocupacions d'habitatges amb l'aplicació del 'Protocol d'Actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en l'ocupació il·legal d'immobles', en vigor des de setembre de 2020.

tracking