Diari Més

Successos

Detingut després de robar més de trenta tapes de claveguera pel Pla de l'Estany

L'home i la seva parella van intentar vendre-les com a residus recicables

Palol de Revardit, un dels municipis que va patir els robatoris.

Detingut després de robar més de trenta tapes de claveguera pel Pla de l'EstanyGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Porqueres (Girona) ha estat detingut com a presumpte autor del robatori, a la comarca del Pla de l'Estany, de 31 tapes de claveguera que, posteriorment, va vendre en diversos establiments de gestió i recuperació de residus amb ajuda d'una dona que també està denunciada.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, a mitjan abril van tenir coneixements d'aquestes sostraccions a través dels ajuntaments -Banyoles, Fontcoberta i Palol de Revardit-.

El cost del material robat ascendia a 1.427 euros i, gràcies a la col·laboració ciutadana i a la labor dels investigadors, es va esbrinar que una parella havia venut entre febrer i abril tant d'alumini com ferralla i cablejat de coure en aquests establiments de residus situats a Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter.

Entre el material es trobaven també les tapes de claveguera que constaven com robades i, el passat 30 d'abril, es va procedir a la detenció del presumpte lladre, de 30 anys, i es va denunciar a la seva parella, de 45 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Porqueres.

El detingut, sobre el qual no consten antecedents, va quedar en llibertat després de declarar en la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan sigui citat.

tracking