Diari Més

Successos

Tres detinguts i 7 tones d'haixix confiscades en el Camp de Gibraltar

L'operació conjunta de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Agència Tributària ha consistit a l'abordatge d'una embarcació

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària han detingut a tres persones i s'han confiscat de més de set tones d'haixix en una operació contra el narcotràfic en alta mar en el Camp de Gibraltar.

Segons han informat aquest diumenge les tres institucions en un comunicat, l'operació conjunta ha consistit en l'abordatge d'una embarcació investigada des de feia més d'un any, entre altres, per l'organisme europeu de lluita contra el tràfic de drogues en l'àmbit marítim, elMAOC.

L'operacióBaluma, que s'ha saldat amb una de les majors aprehensions d'enguany, afectava l'embarcació «Felsted», un remolcador reformat per a ampliar el seu celler «i així poder transportar gran quantitat de droga» aprofitant la mala mar per la capacitat d'aquest tipus de vaixell per a suportar les pitjors condicions climatològiques.

Així, l'operació s'ha desenvolupat durant dos dies en «difícils condicions meteorològiques» amb dues embarcacions de la Guàrdia Civil, el patruller d'altura RiuArlanzai el vaixell oceànic RiuMiño.

Després de detectar el remolcador, les autoritats ho van abordar sense ser descoberts pels tripulants, per a després escortar-ho fins al port d'Algesires (Cadis), on es van descarregar 200 fardells amb 7.130 quilos d'haixix.

Les gestions policials a Espanya van començar al març de 2020, encara que l'embarcació ja estava sent investigada per Països Baixos o França per transport de partides de drogues en diversos països.

Les autoritats tenien coneixement que una organització criminal «d'alt nivell» anava a utilitzar l'embarcació per a introduir «una elevada quantitat d'haixix» a través de les costes espanyoles, amb un punt logístic a Huelva, que va ser on la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera van obrir diligències judicials.

Aquestes recerques van permetre identificar als membres de la tripulació i controlar el mercant fins a recaptar la informació necessària i acordar l'abordatge en aigües internacionals amb el suport del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

tracking