Diari Més

Detingut després de vendre 400.000 mascaretes per subministrar a hospitals que mai va enviar

L'estafa la va realitzar a una empresa de Toledo i va ser detingut a l'aeroport de Barajas

Les mascaretes de l'estafa havien d'enviar-se a hospitals i clíniques

Detingut després de vendre 4000.000 mascaretes per subministrar a hospitals que mai va enviarEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a un home, en l'aeroport de Barajas, de Madrid, per un delicte d'estafa agreujada, ja que havia venut 400.000 màscares sanitàries, per les quals va cobrar 120.000 euros, a una empresa toledana que proveeix a nombrosos hospitals i clíniques d'Espanya i que mai va arribar a rebre el gènere.

Segons informa aquest dimarts la Guàrdia Civil, una empresa situada a la comarca toledana de Torrijos i dedicada a la confecció i fabricació de productes i vestuari sanitari, va rebre la trucada d'un supòsit proveïdor de material sanitari que els va oferir màscares quirúrgiques a un preu molt assequible.

Després d'arribar a un acord econòmic, des d'aquesta empresa es van realitzar dues comandes de màscares per valor de 6.050 i 6.897 euros, respectivament, els pagaments dels quals es van realitzar a través d'una transferència bancària a una entitat espanyola i la mercaderia sol·licitada va ser remesa a l'empresa sense cap mena de problema.

El supòsit proveïdor, un home de 37 anys, es va guanyar la confiança de l'empresari amb aquestes dues comandes i va aconseguir que la víctima fes una comanda molt major, en aquest cas de 400.000 màscares sanitàries per un import de 120.000 euros.

En aquesta ocasió l'estafador va sol·licitar que el pagament es fes a nom d'una empresa de nacionalitat xinesa en un altre compte bancari diferent a l'anterior.

En veure que el material no arribava, l'empresa es va posar en contacte amb el fals proveïdor, el qual els va donar diferents excuses relacionades amb la pandèmia per a justificar que el gènere no s'hagués rebut.

Quan aquests fets van ser posats en coneixement de la Guàrdia Civil, el mes de maig passat de 2020, es va fer càrrec de la recerca, denominada MASQ, l'Equip de Recerca Tecnològica (EDITI) de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Toledo, que va comprovar que l'empresa xinesa tenia la seu social a Londres i que l'estafador era el seu administrador únic.

Igualment van esbrinar que el compte bancari destinatari d'aquests diners estava situada al Regne Unit i que el delinqüent l'havia derivat a un altre compte espanyol on ell era el titular.

La Guàrdia Civil va verificar que aquest home operava des d'una ciutat d'Hondures, lloc des d'on havia realitzat aquests moviments bancaris i on es trobava fugit.

Finalment l'estafador va ser detingut quan va arribar a l'aeroport Adolfo Suárez procedent de Miami, on havia fet escala des d'Hondures, per un delicte d'estafa agreujada, i va ser posat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Plaza Castilla a Madrid.

tracking