Diari Més

Policial

Detingut a Barcelona el lladre de bars a València que drogava les seves víctimes

Sempre actuava a establiments regentats per xinesos i els administrava benzodiazepina d'amagat

Imagen del vídeo de seguretat d'un dels bars que va robar.

Detingut a Barcelona el lladre de bars a València que drogava les seves víctimes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona al presumpte autor de diversos robatoris a bars regentats per ciutadans xinesos a la província de València, als quals suposadament drogava amb benzodiazepina per a anul·lar la seva voluntat i sostreure els diners de les seves butxaques i de la caixa registradora.

El jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha acordat aquest dijous enviar a presó al detingut, que tenia una ordre de cerca pel jutjat 4 de València per un delicte de robatori amb violència o intimidació en establiment de restauració utilitzant, suposadament, substàncies narcòtiques.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el detingut té obertes altres causes per fets semblants en establiments de restauració a la província de Barcelona.

La Policia Nacional ha informat que el sospitós, de 49 anys i que estava en crida i cerca a nivell nacional, va ser detingut aquest dimarts, dia 20, i és autor suposadament de quatre robatoris, dos a València, un a Mislata i un altre a Alaquás, amb el mateix modus operandi, i en els quals va robar gairebé 7.000 euros.

Segons han relatat, es tracta de quatre bars regentats per ciutadans de nacionalitat xinesa, als quals acudia dies abans de perpetrar el robatori per a «estudiar als empleats i als clients i fins i tot guanyar-se la confiança» de l'amo o els cambrers.

Dies després, acudia al local i demanava una consumició i en el moment que considerava apropiat tirava la benzodiazepina en la beguda del cambrer, a vegades un cafè, o fins i tot una altra beguda perquè en algun cas, segons les fonts, va instar la seva víctima a brindar.

La substància anul·lava la voluntat de la persona i li generava malestar, desorientació i fins i tot desmai, moment que aprofitava per a robar els diners que poguessin portar damunt i el de la caixa registradora.

En tres dels casos, i després d'una analítica, les víctimes van donar positiu en benzodiazepina, han indicat fonts policials.

Dos dels robatoris més recents es van produir al febrer i març d'enguany, i els altres dos, al gener i juliol de 2020.

A més, al detingut se'l considera autor d'una altra tipus de fets delictius, com a robatoris amb força i furts.

tracking