Diari Més

Judicial

Condemnen a l'assassí masclista de la destral a 23 anys de presó

La va matar després de provocar-li fins a 94 lesions

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia Local de Sevilla.

Detingut un home a Sevilla per agredir a la seva dona, que va fugir de l'habitatgeWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Sevilla ha imposat 23 anys de presó a E.V.T. que va assassinar a la seva dona a Dos Hermanas clavant-li nou cops de destral al cap, després de donar-li abans «múltiples cops de puny i puntades», pel «fet de ser dona» i no acatar la seva «imposició» que no sortís sola de casa.

En la sentència, del 16 d'abril i facilitada pel Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), la magistrada-presidenta del Tribunal del Jurat també condemna a E.V.T. a indemnitzar amb 300.000 euros a dos de les seves tres filles, ja que la tercera no ha reclamat res, per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb els agreujants de parentiu i gènere i els atenuants de confessió, reparació del mal i alcoholisme.

El jurat, que va pronunciar el seu veredicte de culpabilitat el 16 de març, va considerar provat que l'acusat, que portava 47 anys casat amb la víctima, va executar els fets sobre les 15.30 hores del 26 de gener de 2019, després de tornar a casa després de prendre quatre copes en una associació de veïns i un bar, encara que aquest alcohol només el va afectar «lleument».

La dona li va dir que «arribava tard» i llavors «van començar a discutir», segons la sentència, va voler abandonar el domicili, però el seu marit va tancar la porta amb clau i li va advertir «tu no te'n vas avui, avui aniràs amb mi» i «amb ànim de dominar a la seva esposa i matar-la», li va tapar la boca «amb gran força i intensitat», la va agafar «fortament» pel coll i li va donar «cops de puny» a la cara, els ulls, el nas i la boca.

La dona va escapar i va baixar les escales cap al soterrani però l'acusat la va interceptar i va continuar colpejant-la «per tot el cos» i va trencar les ulleres del seu cònjuge, que va patir «atordiment i confusió» perquè patiahipermetropíai sense les ulleres «només podia percebre embalums i formes, la qual cosa impedia tota possibilitat de defensa».

«Conscient del que feia i amb el propòsit de causar la mort a la seva esposa», l'encausat va agafar una destral i va assestar nou cops a la seva parella al cap, «fins que es va cansar i va veure que no respirava» i, segons la sentència, la va matar després de provocar-li fins a 94 lesions.

L'Audiència aplica l'agreujant de discriminació per raó de gènere perquè l'acusat va matar a la seva esposa «per demostrar la seva pretesa superioritat i negar-li la mínima autonomia i capacitat de decidir precisament pel seu gènere».

Després d'assassinar a la seva dona, E.V.T. va trucar a l'única filla que no l'ha acusat, li va dir «em sembla que he matat a la teva mare» i després ho va explicar al 112 i als policies que van acudir l'habitatge, als qui va indicar el lloc del crim.

Les dues filles que sí que el van acusar van demanar pel seu pare la presó permanent revisable en considerar que la seva mare era especialment vulnerable per la seva discapacitat visual, però l'Audiència rebutja tal pretensió i al·lega que la indefensió era el fruit d'un «conjunt de circumstàncies», no només d'aquesta «limitació».

tracking