Diari Més

Policial

Un detingut a Madrid per vendre per internet un cosmètic que va causar lesions greus a 7 dones

El producte va provocar al·lèrgies, paràlisis facials, necrosis i bonys a les afectades

Imatge d'arxiu d'una dona aplicant-se un producte cosmètic als llavis.

Un detingut a Madrid per vendre per internet un cosmètic que va causar lesions greus a 7 donesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut en la localitat madrilenya d'Alcorcón a un home que va distribuir un cosmètic per tot el territori nacional a través d'una pàgina web i que, una vegada aplicat, va causar lesions greus en el rostre, almenys, a set dones.

La recerca va començar al novembre de l'any passat quan una dona va denunciar haver estat enganyada després d'haver signat un contracte amb un suposat distribuïdor de productes d'estètica, segons informa aquest dimarts la Policia Nacional.

El cosmètic s'anunciava informant que, després de ser aplicat en la zona labial, proporcionava un augment del seu volum, però una vegada començada la distribució del producte, les dones que l'havien provat presentaven els llavis inflats, amb al·lèrgies, paràlisis facials, necrosis i bonys.

Els investigadors van comprovar que els productes que les afectades van aportar no comptaven ni amb data de caducitat ni amb número de lot.

A més, l'empresa amb la qual el detingut s'anunciava no estava registrada com a tal i utilitzava una pàgina web per a oferir aquests productes.

Amb l'avanç de les perquisicions els agents van localitzar a set víctimes de diferents províncies espanyoles, totes elles amb les mateixes lesions.

Quan les dones es posaven en contacte amb el distribuïdor per a denunciar els efectes del cosmètic, aquest feia cas omís a les reclamacions fins que finalment els recomanava que s'apliquessin camamilla per a curar-se les ferides.

Una vegada identificat el responsable, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i lesions.

Aquest home, que és espanyol i té 60 anys, va ser arrestat el mes de març passat a Alcorcón i ja tenia antecedents per estafa de fa 20 anys, segons informen a Efe fonts policials.

La recerca continua oberta a l'espera de les conclusions que aportació l'informe toxicològic per a determinar les possibles alteracions que s'hagin pogut fer d'aquest producte. A més, no es descarten que poguessin existir més víctimes.

tracking