Diari Més

Judicial

Acusat d'esquarterar i menjar-se a la seva mare: «sentia veus que deien que la matés»

Una agent explica que l'acusat va confessar que havia matat la mare mentre preparava l'esmorzar, «com el fan algunes tribus caníbals»

Imatge de l'acusat durant la primera sessió del judici.

Acusat d'esquarterar i menjar-se a la seva mare: «sentia veus que deien que la matés»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acusat de matar a la seva mare a Madrid el 2019 ha afirmat davant el tribunal que li jutja que no recorda haver-li llevat la vida, ni esquarterar-la ni menjar els seus trossos «com les tribus caníbals», encara que així ho va dir després del seu arrest, tot i que sí ha explicat que escoltava veus que li deien que la matés.

La Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de Madrid ha començat aquest dimarts, després de l'elecció el dilluns del jurat popular, el judici a Alberto S.G., per al qual la Fiscalia demana quinze anys i cinc mesos de presó com a presumpte autor dels delictes d'homicidi amb agreujant de parentiu i profanació de cadàver, i reclama que indemnitzi amb 90.000 euros al seu germà.

«No ho recordo» ha contestat l'acusat a la majoria de les preguntes de la fiscal, després que el jurat i el processament hagin escoltat l'escrit del Ministeri Públic en el qual es detalla com a la fi de gener de 2019 presumptament va asfixiar a la seva mare, la va esquarterar amb una serra i dos ganivets i es va anar alimentant de les parts, algunes cuinades, que va guardar en diversos envasos de plàstic.

Durant la seva declaració, de menys de mitja hora, Alberto ha titubejat i s'ha mostrat dispers per la medicació que ha dit que pren, i ha reconegut que sol escoltar veus estranyes de coneguts i fins i tot de famosos, i que en sentia en aquest mateix moment a la Sala.

Ha assegurat, amb el cap capcot, que aquestes veus les escolta des que té aproximadament 15 anys -ara té 28-, quan patia una incontinència urinària i els seus amics es reien d'ell, i que es van agreujar quan va passar una temporada com a estudiant Erasmus a Grècia i va prendre drogues.

Després es va anar de casa i bevia i prenia drogues i la seva situació va empitjorar, per la qual cosa va ser ingressat en alguna ocasió.

En l'època en la qual presumptament va matar a la seva mare escoltava missatges «ocults» a la televisió i les veus li deien: «Mata a la teva mare. T'esquarteraré».

Preguntat sobre els motius pels quals no va explicar aquest extrem ni a la Policia ni al jutge ni als psiquiatres que li van atendre en aquell moment, ha explicat que «tenia por» perquè l'«amenaçaven», i a més a vegades se li obliden les coses.

Ha relatat que ha ingressat a vegades en hospitals pel seu problema mental i que actualment continua prenent diferents medicaments.

Sobre com era la seva relació amb la seva mare, ha explicat que tots dos solien discutir molt, a vegades «per ximpleries», creu que perquè ell bevia i «fumava porros» i «ella era alcohòlica».

A pesar que tenia una ordre d'allunyament sobre la seva mare, ell solia anar a la seva casa «perquè se sentia sol» i la dona ho permetia.

Preguntat sobre el que va fer durant els dies que va conviure amb la seva mare esquarterada, ha explicat vagament que bevia.

Alberto S.G. ha deixat al tribunal del jurat que el jutja una carta escrita en els moments de major lucidesa, segons ha explicat la seva lletrada, encara que la missiva no s'ha llegit a la Sala.

Després d'aquest testimoniatge de l'acusat ha declarat com a testimoni el que era en el moment del succés cap del Grup V d'Homicidis de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, que va ser l'instructor de les diligències, qui ha relatat que els agents que van ser al lloc del crim es van trobar amb restes humanes de diferents tipus en diverses habitacions de la casa.

A la dutxa hi havia una serra amb la qual presumptament el detingut havia especejat a la seva mares, ha detallat l'agent, que ha incidit en què després del seu arrest l'home va declarar de manera espontània que l'havia escanyat, esquarterat i que s'havia menjat algunes parts cuinades.

Una altra agent ha incidit en què Alberto no es va confessar culpable inicialment però quan era traslladat a la comissaria va dir que havia escanyat a la seva mare mentre preparava l'esmorzar, «com el fan les tribus caníbals».

«Va dir que com no sabia què fer amb el cadàver se'l va menjar i li ho va donar al gos sense mostrar cap mena de penediment», ha detallat.

El judici continuarà demà dimecres amb declaració de perits.

tracking