Diari Més

Successos

Detingut a Tenerife per abusar sexualment de menors per internet

La Guàrdia Civil investiga a altres tres sospitosos

Imatge de recurs de la Guàrdia Civil

Nou mesos de presó per a un guàrdia civil per discutir amb el seu superiorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a Tenerife a un home i investiga a altres tres per un delicte d'abusos sexuals a diverses joves menors de 16 anys als qui presumptament amenaçaven amb difondre el contingut dels seus telèfons que els deien havien piratejat si no es despullaven en vídeotrucades.

L'Operació Depredador de la qual aquest dissabte informa la Direcció General de la Guàrdia Civil es va iniciar després de rebre les denúncies de diverses menors de 16 anys residents a Màlaga, Sevilla i Barcelona.

Totes van manifestar estar rebent coaccions i amenaces a través de xarxes socials en les quals una persona els sol·licitava fotografies i vídeos de contingut sexual.

Aquesta persona es posava en contacte amb les menors i els feia creure que hi haviahackeadoels seus telèfons mòbils i que tenia accés a tot el seu contingut, amenaçant-les que difondria les seves fotografies o les enviaria als seus familiars si no accedien a realitzar vídeotrucades amb el detingut, durant les quals havien de despullar-se.

Tant el detingut a Tenerife com els dos acusats, també residents a Tenerife, mantenien una relació laboral i es dedicaven a realitzar apostes esportives a través de diferents plataformes en internet, per a això adquirien nombroses targetesSIMde prepagament.

Una vegada adquirien les targetes telefòniques, aquestes eren lliurades i custodiades pel detingut, les quals utilitzava per a cometre els abusos a les menors, sent coneixedor que les mateixes estaven registrades a nom d'altres persones.

En aquesta operació han participat agents pertanyents a la Companyia de la Guàrdia Civil de Marbella amb el suport de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tenerife i dels Mossos d'Esquadra de Barcelona.

tracking