Diari Més

Judicial

Un crim tristament resolt en 72 hores: la víctima mortal va ser escollida a l'atzar

Sis persones, dues d'elles menors, van ser detingudes per l'assassinat d'un home de 34 anys a Logronyo

El crim es va produir a la zona de l'aparcament de Revellìn de Logronyo.

Un crim tristament resolt en 72 hores: la víctima mortal va ser escollida a l'atzarGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional de la Rioja ha aconseguit, a força de dedicar-li hores, el crim que va deixar perplexa a la població de La Rioja fa pocs dies. Un home de 34 anys i veí d'Oyón (Àlaba) va ser assassinat el passat 6 d'abril al parc de l'Ebre de Logronyo. 72 hores després, sis joves eren detinguts: dos són menors d'edat i germanes de 16 i 14 anys. Tot compten amb antecedents per delictes menors.

Com explica en la seva edició digital 20minutos.es, la major sorpresa, i indignació, va sortir a la llum aquest dimecres, quan es van oferir els detalls del crim: el van matar «a l'atzar», emprant una «violència gratuïta» inaudita, segons va assenyalar el cap de la Brigada Provincial de la Policia Judicial, Eduardo Esteban.

Tot va succeir el passat dia 6 d'abril, quan Issam Haddour, un jove marroquí de 34 anys que treballava com a repartidor a domicili, es trobava en l'aparcament del Revellín, al Barri antic de Logronyo. Allí es va trobar amb els seus presumptes assassins: segons les primeres versions, aquests li van demanar una cigarreta i la seva negativa va donar lloc a la discussió i a la brutal pallissa. No va haver-hi armes, només cops de puny i puntades de peu per tot el cos que van deixar al jove malferit al terra.

L'agressió no va quedar aquí. els acusats van tornar al lloc per a robar a la víctima totes les seves pertinences: el mòbil, la seva jaqueta, la cartera i la bicicleta amb la qual es desplaçava al treball. Allí, literalment el van rematar. «Va quedar totalment abandonat i sense manera de demanar ajuda, perquè aquesta zona està molt abandonada», va explicar Esteban. Una càmera de vídeo va aconseguir situar als presumptes assassins en el lloc del crim, escenificant fins i tot entre ells com s'havia produït l'agressió.

Operació Plomes

Cap a la 7.30 hores de l'endemà, un veí que passejava al seu gos va descobrir a la víctima estesa al terra, inconscient, amb abundant sang al cap i a les mans, per la qual cosa va ser traslladada a l'Hospital San Pedro de Logronyo en estat crític i després va morir.

A penes havien passat unes hores quan la policia va poder identificar al grup d'autors. Un d'ells havia comès un robatori tot just 30 minuts després del crim: «No tenia cap mena de remordiment». És més, l'acusat portava encara, en el moment de la detenció, la jaqueta de plomes que li havien robat a Issam.

tracking