Diari Més

Policial

A presó un home acusat d'abusos sexuals a 8 menors a Múrcia

Els oferia petites quantitats econòmiques per intentar abusar sexualment d'ells

Imatge de recurs de la Guàrdia Civil

Nou mesos de presó per a un guàrdia civil per discutir amb el seu superiorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a un ciutadà islandès de 59 anys, que ja es troba a la presó, com a presumpte autor de vuit delictes d'abús sexual contra menors al municipi de Torre Pacheco (Múrcia), informa aquest cos.

El detingut comptava amb antecedents penals per pederàstia al seu país que daten de 1988, quan va ser condemnat per haver mantingut relacions sexuals amb quatre nens.

La OperaciónPaseadoresva començar en denunciar diverses famílies que els seus fills, menors d'edat, podien haver estat objecte d'abusos sexuals des de l'estiu de 2020 per part d'un ciutadà islandès, veí d'una pedania de Torre Pacheco.

En la detenció se li va confiscar un telèfon mòbil i un ordinador portàtil en els quals s'ha localitzat material pornogràfic i pedòfil.

El detingut utilitzava sempre el mateix 'modus operandi' per acostar-se a les seves víctimes i guanyar-se la seva confiança. Quan ja mantenia un cert vincle amistós, els oferia petites gratificacions econòmiques per intentar abusar sexualment d'ells.

La Guàrdia Civil ha sol·licitat la col·laboració de la Interpol per comprovar si té causes pendents amb la justícia internacional , ja que els investigadors han pogut esbrinar que el detingut durant els últims anys ha residit en diversos països d'Amèrica Llatina.

L'operació ha estat coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de San Javier (Múrcia) i desenvolupada per agents de la Guàrdia Civil de la Comandància de Múrcia.

tracking