Diari Més

Judicial

Nou anys de presó per obligar a treballar en tanga o nues a les seves empleades de la llar a Vigo

Les víctimes eren enganyades amb falses promeses de feina

Imatge d'arxiu de l'Audiència Provincial de Pontevedra.

Nou anys de presó per obligar a treballar en tanga o nues a les seves empleades de la llar a VigoViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho explica l'edició d'aquest dilluns de La Voz de Galicia. La responsable d'una trama d'abusos sexuals a empleades de la llar a Vigo ha acceptat una condemna de nou anys de presó.

Ella i el seu nuvi contractaven immigrants sense papers amb anuncis-ham on prometien treballs d'interna per mil euros al mes i després, aprofitant-se de la seva situació de precarietat, els feien tocaments o les obligaven a treballar en tanga o nues.

El nuvi es va llançar per la finestra d'un vuitè pis durant un registre policial i va morir, quan s'estava investigant la trama. Set de les denunciants tenen en comú la seva procedència, de Centreamèrica, i el fet de no tenir residència a Espanya.

L'implicat, ja mort, els exigia en les entrevistes de treball passar una falsa revisió mèdica en la qual els feia tocaments. La parella assetjava a algunes perquè es fiquessin al llit amb ells o les obligaven a treballar diverses hores en tanga o nues, o asseure's a menjar amb ells sense roba. També van crear un clima de terror en dir-los que tota la casa tenia càmeres de vigilància i que pertanyien a una banda internacional. A una víctima li van fer tortures, segons va denunciar.

Finalment en el judici les parts van arribar a un acord i l'acusada ha signat l'acord que ha rebaixat la seva pena de 37 anys a 9. La vista per conformitat s'ha celebrat en la secció cinquena de l'Audiència de Pontevedra, amb seu a Vigo. L'acusada s'ha declarat culpable i ha acceptat ser condemnada a nou anys de presó.

En concret, va acceptar un any de presó per cadascun dels cinc delictes d'abús sexual, cinc mesos pel delicte d'agressió sexual, tres mesos pel delicte de coaccions, tres anys pel delicte de tràfic d'éssers humans i quatre mesos pel delicte contra els drets dels treballadors.

A més, pagarà una multa de 180 euros pel delicte lleu de maltractament. En concepte de responsabilitat civil, indemnitzarà a cadascuna de les víctimes dels cinc delictes d'abús sexual amb 1.000 euros. A més, pagarà a altres dues víctimes, que són testimonis protegides, amb 6.000 euros a cadascuna.

tracking