Diari Més

Judicial

Investiguen si una dona va manipular la filla de tres anys perquè acusés un oncle d'abusos sexuals

L'Audiència de Valladolid considera que és una denúncia falsa per treure-li la custòdia compartida al pare

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Audiència Provincial de Valladolid.

Investiguen si una dona va manipular la filla de tres anys perquè acusés un oncle d'abusos sexuals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Valladolid ha demanat investigar per denúncia falsa a una dona que suposadament va manipular a la seva filla de 3 anys perquè denunciés abusos sexuals amb la finalitat de privar al pare de la menor de la custòdia compartida.

L'Audiència ha absolt així a un home -parella de la tieta paterna de la menor- acusat d'abusar sexualment de la seva neboda de 3 anys, per considerar que la nena va ser manipulada per la progenitora per a perjudicar el pare, han informat aquest dilluns fonts del TSJCyL.

Després d'escoltar la menor, als progenitors i a pediatres i psicòlegs, la Sala conclou que són falsos els fets denunciats per la mare, que va dir que la menor havia estat sotmesa a tocaments per part d'un oncle patern durant la setmana que li tocava viure amb el seu pare.

«No és que, en ser molt petita, no sàpiga donar detalls o, al no entendre l'abast sexual dels fets, no se senti angoixada o atemorida», expressa la resolució judicial.

«El que evidencia l'equip psicosocial i així ho diu expressament en judici oral, és que els fets no han passat, no són certs, la menor ha estat clarament manipulada i induïda a dir coses que no han passat», agrega.

El tribunal acorda deduir testimoniatge contra la denunciant perquè un jutjat investigui si ha comès un delicte de denúncia falsa i caldrà esperar, per a això, al fet que la sentència sigui confirmada pel Tribunal Superior de Justícia, moment en el qual, a més, la resolució serà comunicada als Serveis Socials de la Junta de Castella i Lleó perquè avaluïn la relació de la mare amb la filla.

Els magistrats de la Secció Quarta consideren que «ha resultat acreditat» que la dona ha manipulat i pressionat a la menor perquè digués que, l'acusat, l'havia practicat tocaments amb l'única finalitat, possiblement, de privar al pare de la menor de la custòdia compartida i interrompre definitivament la relació de la menor amb la seva família paterna, «sense que s'hagi acreditat que cap dels fets de la denúncia atribuïda a l'acusat sigui cert».

Segons resum la sentència, la menor va ser sotmesa a un alt nivell de manipulació, i el que subjeu és l'oposició frontal de la dona que serà investigada a la relació de la menor amb la família paterna.

Cita l'actitud que la menor mostra al pare quan aquest li pregunta pels fets denunciats, «dient-li que ella no diu això, que no és veritat, i que el que passa és que no vol disgustar a la seva mare», qui li ha dit que «haurà de triar entre ella o el seu pare, i ella no vol triar».

La nena li diu al pare que «és mamà la que ho diu, no és veritat, em grava i em sento malament, perquè no vull que ella s'enfadi…», agrega el text.

El denunciat és parella de la tieta paterna de la menor, a l'habitatge de la qual acudia la nena per a jugar amb els seus cosins.

Suposant per a la dona a la qual es deduirà testimoniatge un fet extremadament conflictiu la custòdia compartida, va decidir, «amb l'únic motiu que sembla il·luminar-se, d'apartar definitivament a la menor de la seva família paterna, elaborar el relat que va plasmar en la denúncia», estableix la resolució.

tracking