Diari Més

Policial

Fins a 800 persones detingudes a 19 províncies per la falsificació de carnets de conduir veneçolans

Dins l'operació 'Driver' es van detenir fins a 172 persones a les Canàries per falsificar documents que anaven a ser bescanviats per carnets espanyols

L'organització falsificava carnets veneçolans que després es canviaven per espanyols.

Fins a 800 persones detingudes a 19 províncies per la falsificació de carnets de conduir veneçolansEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional, en col·laboració amb la DGT, ha interceptat en poc més d'un any 807 permisos de conduir veneçolans falsificats i preparats per a ser canviats per carnets espanyols, en una operació contra aquesta mena de frau en la qual han estat detingudes 800 persones en 19 províncies, entre ells, 172 a les Illes Canàries.

A causa de l'extensió d'aquest activitat il·legal i a l'operació que mantenia oberta la Policia Nacional, la DGT va suspendre el passat 15 de març el bescanvi general de permisos de conducció entre Veneçuela i Espanya, tret de per a conductors professionals d'aquest país llatinoamericà residents a Espanya.

L'Operació Driver s'ha desenvolupat en tres fases iniciades a principis del passat any i ha conclòs amb la detenció de 802 persones a Alacant (62), Astúries (22), Badajoz (4), Barcelona (17), Càceres (4), Ciudad Real (16), Guipúscoa (41), Jaén (4), Las Palmas (18), Madrid (185), Màlaga (123), Murcia (23), Pontevedra (6), Santa Cruz de Tenerife (154), Sevilla (16), Toledo (38), Valladolid (56), Zamora (4) i Saragossa (9).

Segons informa la Direcció General de la Policia, a més dels detinguts i dels documents falsos, els investigadors també han intervingut en el transcurs de l'operació 296 permisos espanyols que ja havien estat canviats.

Els posseïdors dels mateixos no han pogut acreditar que disposin d'un permís de conduir legal, amb el consegüent perill que això suposa per a la seguretat viària.

La Policia detalla que els detinguts obtenien la documentació falsa a través de xarxes socials, on grups criminals situats a Veneçuela els cobraven una mitjana de 90 dòlars i es comprometien a lliurar-los en dos o tres dies, via postal, la llicència veneçolana per a conduir.

Des d'agost de 2017, a Veneçuela s'emet un nou format que no compleix amb els requisits legals requerits per al procés de bescanvi, per la qual cosa aquests ciutadans recorrien a grups criminals per a aconseguir una falsificació del format anterior.

El frau s'havia estès per tot el territori espanyol pel fet que a les ciutats amb major presència de ciutadans veneçolans tenien moltes dificultats per a aconseguir una cita en la Prefectura de Trànsit, per la qual cosa les sol·licitaven en prefectures limítrofes menys massificades.

tracking