Diari Més

Successos

Cau una xarxa de tràfic de cocaïna que liderava un conserge d'un col·legi de Màlaga

Han intervingut 2kg de cocaïna, també diversos vehicles de luxe, embarcacions i 10.000 euros en efectiu

L'home està en perfecte estat, però desitjant mantenir en l'anonimat de la localització

La Guàrdia Civil localitza a un home del qual els seus familiars no sabien res des de fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna a la Costa del Sol, el responsable de la qual era conserge d'un col·legi públic de Marbella, ha estat desarticulada en una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en la qual han estat detingudes set persones.

En l'actuació s'han intervingut més de 2 quilos de cocaïna, així com diversos vehicles de luxe, embarcacions i més de 10.000 euros en efectiu, segons han informat aquest diumenge la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en diversos comunicats.

La recerca es va iniciar a mitjan passat any quan els agents van tenir coneixement d'una xarxa que suposadament realitzava enviaments continus de cocaïna -en quantitats pròximes al quilo- a diferents punts d'Andalusia, on posteriorment la venien en quantitats inferiors.

Les primeres perquisicions van permetre constatar l'existència de l'entramat, assentat a la Costa del Sol, que els seus integrants es dedicaven a la distribució de cocaïna des de Màlaga fins a Almeria i Granada.

Els agents van detectar i van identificar a diverses persones que es dedicaven a distribuir la cocaïna mitjançant vehicles ambcaletasi van observar que part d'ells -amb antecedents per tràfic de drogues- realitzaven moviments compatibles amb activitats il·lícites, la qual cosa va motivar que la recerca es judicialitzés el novembre passat.

Als investigadors els va cridar l'atenció l'alt nivell de vida del principal responsable de l'entramat, ja que el seu treball com a conserge en un col·legi públic de Marbella contrastava amb la conducció de vehicles de luxe o embarcacions recreatives, una d'elles tipus iot, que tenia atracades en el port esportiu de la ciutat malaguenya.

Aquest investigat comptava amb un patrimoni superior al mig milió d'euros, si bé les propietats figuraven a nom de diferents familiars, segons es desprèn de la recerca policial.

A més, els agents van identificar als conductors dels vehicles durant els trasllats de la droga a altres punts d'Andalusia, que empraven cotxes a nom de terceres persones perquè «no pogués relacionar-se als autors materials dels transports amb els encarregats de realitzar altres funcions», com lescontravigilancias.

També van localitzar als destinataris de la droga, que suposadament tallaven la cocaïna per a distribuir-la en quantitats inferiors als consumidors finals.

Una vegada identificats tots els membres de l'organització, el març passat els agents van detenir a una persona mentre traslladava un quilo de cocaïna des de Marbella fins a Roquetas de Mar, a Almeria, la qual cosa va provocar que la resta dels integrants de la xarxa intensifiquessin les mesures de seguretat, encara que no van cessar la seva activitat.

Dies després van preparar un nou enviament que va culminar amb la detenció d'un altre dels conductors de l'organització i la intervenció de més d'un quilo de cocaïna, que estava oculta en un compartiment dissenyat per a evitar la seva detecció en un possible control policial.

Finalment es va dur a terme la detenció dels principals investigats, el registre dels seus domicilis i la intervenció dels seus béns, entre els quals figuren vehicles de luxe, tres embarcacions i més de 10.000 euros en efectiu.

tracking