Diari Més

Successos

Condemnat per humiliar, colpejar, controlar i sotmetre a esposa durant 12 anys a Almería

Aquestes actes succeïen a l'àmbit familiar, davant de la seva filla

L'home està en perfecte estat, però desitjant mantenir en l'anonimat de la localització

La Guàrdia Civil localitza a un home del qual els seus familiars no sabien res des de fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat penal número 5 d'Almeria ha imposat una pena de 21 mesos de presó a un veí de la província d'Almeria que durant 12 anys va tenir sotmesa a la seva autoritat a la seva esposa, a la qual va imposar un «clima d'humiliació», va controlar i va agredir físicament.

La sentència, dictada per conformitat i consultada per Efe, declara provat que l'acusat va estar casat amb la víctima durant 12 anys fins a 2015, així com que en 2009 va tenir una nena fruit d'aquest matrimoni.

Segons la fallada, durant tota la relació l'acusat es va dirigir «constantment» a la seva parella amb expressions humiliants, amb ànim d'acoquinar-la i «tenir-la sotmesa a la seva autoritat», ofenent-la «greument» i minant la seva moral.

Això passava sempre en l'àmbit del domicili familiar i fins i tot en presència de la filla de tots dos, imposant així un «clima d'humiliació constant en la seva convivència comuna», segons la font.

Afegeix que a més durant aquest temps ha menyspreat a la dona i que ha agredit físicament a la seva esposa i a la seva filla amb ànim de «menyscabar la seva integritat física», sense que cap d'elles fos atesa mai per un metge, ja que l'acusat amenaçava al seu cònjuge amb llevar-li a la nena i matar-la.

Així mateix, l'home va exercir des de l'inici una situació de control cap a la seva dona i la seva filla, controlant els ingressos de la seva parella i el seu telèfon, o colpejant a la menor per no parlar àrab, per no voler beneir el menjar en aquest idioma o per agafar els aliments amb la mà esquerra i portar roba de tirants.

La sentència relata com en 2010 l'home va agafar a la seva filla i la va tirar del llit, la qual cosa li va valer una denúncia de la seva esposa, que va ser retirada a causa de la pressió exercida per la família de l'acusat.

També recull un altre episodi ocorregut a l'agost de 2018, quan, en presència de la nena, va pegar un cop de puny a la cama a la seva esposa, qui set anys abans ja havia començat a rebre assistència integral en un centre municipal de la dona i seguiment psicològic dels serveis socials de l'ajuntament.

Per aquests fets, a l'home li han imposat 21 mesos de presó per un delicte de maltractaments habituals, pel qual també se li priva del dret a la tinença i port d'armes durant tres anys, temps en el qual tampoc podrà aproximar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb la seva exmuller.

També ha estat condemnat a 60 dies de treballs en benefici de la comunitat.

No obstant això, s'ha acordat la suspensió de la pena de presó, a condició que no delinqueixi en el termini de tres anys i que participi en programes formatius, culturals o d'educació d'igualtat de tracte i no discriminació.

tracking