Diari Més

Successos

Comença el judici a Igor el Rus pel triple assassinat d'Andorra (Teruel)

Els actes van tenir lloc el 14 de desembre de 2017 en una explotació agrícola

L'acusat, Igor el Rus.

Comença el judici a Igor el Rus pel triple assassinat d'Andorra (Teruel)Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Teruel acull des d'aquest dilluns el judici amb jurat contraNorbertFeher, àlies «Igor el Rus», com a presumpte autor del triple assassinat d'un ramader i dos guàrdies civils comesa a Andorra (Teruel) el 14 de desembre de 2017.

El dilluns, 12 d'abril, es constituirà el jurat i tindrà lloc la declaració de l'acusat i les al·legacions prèvies de les parts, mentre que els dies 13 i 14 declararan els testimonis i els dies 15 i 16 els perits, entre ells els forenses, agents decriminalística, balística i de l'Institut Nacional de Toxicologia.

Els fets que es jutjaran, segons s'assenyala en l'acte, poden ser constitutius de tres delictes d'assassinat amb traïdoria, tres de robatori amb violència, dues d'atemptat, un de pertinença a organització criminal, i un de tinença il·lícita d'armes.

Els fets es van produir quan el ramader José Luis Iranzo, de 40 anys, va acudir a una explotació agrícola en el paratge de 'ElSaso', propietat de la família, per a recollir al seu pare, i, en entrar en l'habitatge,NorbertFeherli va disparar, presumptament, amb una pistola i li va causar la mort.

El pare de la víctima va avisar a la Guàrdia Civil en sentir els trets, i a la seva arribada a la zona, els dos agents desplaçats van ser sorpresos per l'encausat, qui, suposadament, els va disparar diverses vegades per l'esquena, de manera indiscriminada i amb una pistola en cada mà, provocant-los la mort.

El Ministeri Fiscal i les acusacions particulars en nom els familiars de les víctimes (el ramader José Luis Iranzo i els guàrdies civils Víctor Romero i Víctor Jesús Caballero), de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC)i el sindicat agrariUAGA, sol·liciten que se li imposi a l'acusat presó permanent revisable.

La defensa, per part seva, al·lega que el seu patrocinat va actuar en legítima defensa, des de la creença que anava a ser atacat.

A més, al·lega queFeherpresenta, a causa de les vivències que des de la infantesa li han acompanyat, trastorn de neurosi de guerra que li condueix a situacions d'estrès posttraumàtic amb incapacitat per a raonar en entrar en pànic, quan entén que ha de protegir la seva vida amb una «obsessió delirant».

Per contra, les acusacions estimen que l'acusat no presenta simptomatologia psicòtica aguda ni residual ni dèficit intel·lectual ni deterioració cognitiva ni un altre tipus de patologia psiquiàtrica que suposi cap menyscapte de la seva capacitat per a comprendre la naturalesa i conseqüència dels seus actes i defensen que va posar fi a la vida d'Iranzo de manera freda i reflexiva i que, en el cas dels agents, els va disparar per l'esquena i els va rematar ja al terra.

tracking