Diari Més

Judicial

El fiscal demana 30 anys de presó a l'acusat de matar a la seva dona després de sotmetre-la al «terror»

Va deixar una carta justifiacnt l'assassinat

Dos agents de la Policia Municipal de Madrid.

L'avís dels veïns a la Policia davant els lladrucs d'un gos salva la vida a un malalt de Covid-19 a Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia demana30anys de presó per un home acusat d'imposar a la seva dona un «clima de terror» amb continus maltractaments i matar-la perquè pensava que era infidel dins del control al qual la sotmetia, justificant l'assassinat en una carta en la qual deia: «T'estimo tant que abans de perdonar-te et llevo la vida».

L'Audiència Provincial de Madrid ha assenyalat per al dilluns el judici per aquesta causa que se celebrarà amb jurat i en el qual s'asseurà a la banqueta N.B.V., acusat de matar a la seva parella el 5 de juliol de 2018 al seu domicili de Madrid.

En les seves conclusions provisionals el fiscal relata que l'acusat i la seva parella van mantenir una relació sentimental des de 2016 fins al 3 de juliol de 2018, quan N.B.V. va abandonar el domicili a petició de la víctima.

Afegeix que durant aquest període l'home va actuar «amb ànim d'alterar la pau familiar i la convivència així com d'atemorir-la, imposant sempre la seva voluntat, colpejant-la i menyspreant-la de manera quotidiana, la qual cosa no va impedir el manteniment de la relació de parella a causa de la dependència emocional que li havia generat».

El 5 de gener de 2017 la dona va patir una agressió a l'interior del domicili, un fet pel qual l'acusat va ser condemnatcom aautor d'un delicte de lesions en l'àmbit familiar a nou mesos de presó i a uns altres mesos de prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb la víctima.

Malgrat això l'1 de juliol de 2018 després de tornar junts al domicili comú l'acusat va començar a recriminar de manera insistent a la dona que no l'ajudés prou i li va propinar diversos cops amb la mà al cap.

La Fiscalia explica que «presa del temor que va sentir» la dona «va abandonar el domicili aquella mateixa matinada amb l'excusa d'anar a comprar unes cerveses» i va anar a passar uns dies al domicili en el qual treballava com a empleada domèstica.

Durant la nit del 5 de juliol de 2018, després de sortir de la feina, la víctima es va dirigir al domicili familiar «creient que l'acusat ja l'havia abandonat de manera definitiva dos dies abans».

No obstant això quan va entrar es va trobar amb N.B.V., a qui li va recriminar que no hagués fet cas la seva petició d'abandonar la casa.

L'acusat, que tenia ja la prohibició d'acostar-se o a comunicar-se amb ella, li va demanar perdó i una nova oportunitat, peròla dona, «davant la por que li inspirava l'acusat a conseqüència del clima de terror en el qual vivia», li va suggerir anar a parlar a unbar, ja quesinótrucaria a la Policia, sempre segons el relat de la Fiscalia.

El fiscal afegeix que en aquell moment «en veure que no aconseguia imposar la seva voluntat i convèncer-la per a reprendre la relació l'acusat va subjectar a la dona per un braç i sense possibilitat que ella pogués reaccionar i defensar-se va agafar un cable elèctric, el va enrotllar al voltant del coll de la seva parella i va estrènyer amb força fins que va aconseguir matar-la».

L'acusat va deixar després sobre unataulauna nota manuscrita en la qual es podia llegir: «Només li demano a Déu que em perdoni o que em llevi la vida, t'estimo tant que abans de perdonar-te et llevo la vida, tres anys al teu costat lluitant, donant-ho tot i ara em traeixes, vaig confiar en tu cegament, peròet continuo estimant i un dia ens veurem al cel».

Abans d'abandonar l'habitatge l'acusat es va canviar de roba, va endreçar i va agafar el mòbil de la seva parella per a enviar diversos missatges per whatsapp a una amiga de la víctima com «ara no pucchiqui»,«després et truco»i «chiquitinc companyia», indica el fiscal.

La Fiscalia acusa N.B.V. de delictes de maltractaments habitual en l'àmbit familiar, assassinat i trencament de condemna pel qual a més de la citada pena de presó demana que indemnitzi en cent mil euros a cadascun dels dos fills de la morta, majors d'edat, que resideixen a Paraguai.

tracking